27 Ocak 2020 Pazartesi

Burçak Bitkisinin Özellikleri ve Faydaları  Yasemin Tarçın 4 sene önce

Burçak Bitkisinin Özellikleri ve Faydaları
 Yasemin Tarçın
4 sene önce

Burçak Bitkisinin Özellikleri
Diğer İsimleri : Lathyrus, Common vecth
Hemen her yerde yetişir. Baklagillerden; taneleri hayvan yemi olarak kullanılan bir bitkidir. Taneleri mercimeğe benzer.
Baklagiller familyasına aittir ;sapları hayvan yemi olarak kullanilan bir bitkidir 50 cm boylarinda, türüne göre farkli farkli renklerde çiçekler açan bir bitkidir. Müdürmük olarak da bilinir. A ve C vitaminleri bakımından zengindir.
Burçak Bitkisinin Faydaları
İdrar söktürücüdür aynı zamanda idrar yolları iltihabına karşı faydalıdır
Cinsel gücü artırır .cinsel arzuyu tetikler
sara hastalığına karşı faydalıdır. sara nöbetlerini hafifletir
sarılığa iyi gelir
Enerji verir. halsizliğe iyi gelir
Böbrek kum ve taşlarını düşürmeye yardımcı olur
Karaciğer ve dalak hastalıklarına karşı faydalıdır
Bronşları açıp, balgamı söktürerek akciğeri temizler
vücutta biriken antijen toksinleri temizler,
Allerjik nefes darlığında, alerjik burun akıntısı ve hapşırmada faydalıdır,
Kötü huylu tümörlere karşı faydalıdır
Mafsal rahatsızlıklarında dizlerdeki ağrı ve şişliğe iyi gelir
Hazmı kolaylaştırır
Unu sirke ile karıştırılıp içilirse idrar söktürerek ödemin atılmasını sağlar
Bünyesi zayıf olanlara helva yapılıp yedirilirse şişmanlatır.
Taneleri isilik ve mayasıla sürülür.
Anne Sütünü arttırır
Lapasının Faydaları :
Lapası yapılıp sert urların üzerine konulduğunda iyileştirir.
Sırt ağrılarını iyi eder.
Yine lapası kırılan kemiklerin üzerine bağlandığında iyileştirir.
Vücutta beliren lekelerin üzerine konursa çok faydalıdır.
Vücudu güzelleştirir.
Burçak Bitkisi Nasıl Kullanılır?
Burçak Tohumu kurutulup toz haline getirildekten sonra çeşitli ilaç yapımında kullanılır , burçak bitkisi hayvan yemi olarak kullanılır. Ayrıca, lapası ve unu elde edilip tedavi için kullanılabilir. Burçak unu sirke ile karıştırılıp içilirse idrarı söktürür. Lapa haline getirilip kırıkların üzerine sarılırsa iyileşmesini kolaylaştırır. Ezik ve çürükler için de faydalıdır.
Tohumlarının fazla miktarda ya da uzun süre kullanılması çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Aşırıya kaçılmadan kullanılmalıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder