5 Ocak 2022 Çarşamba

Kakule, son günlerin en çok konuşulan ve aranan ürünü haline gelmeye başladı. Çağımızın hastalığı kanser için faydalı olan bu şifalı bitki, kanser hücreleriyle savaşarak sağlıklı hücrelerin sayısının artmasını sağlayarak bir nevi kanseri önlüyor. * Sindirim yardımcı etkisiyle midede ağrı, bulantı, hazımsızlık ve gaz oluşumunu engeller. * Akciğerlere giden kan dolaşımını artırır. Bu nedenle astım veya bronşiti olanlarda için faydalıdır. * İştahı artırır.


* Dizanteriyi tedavi edici özelliği bulunur.
* İdrar söktürücü özelliği oldukça fazla olup, böbrekleri temizler.
* Mideyi çalıştırır ve gaz sorununu azaltır.
* Mide gazı sebebiyle oluşan kalp rahatsızlıklarını önler.
* Mide bozukluğu sonucu ortaya çıkan migren rahatsızlığına iyi gelir.
* Akciğerler için antiseptiktir.
* Bronşite çok faydalı olup, boğazları yumuşatıcı özelliği vardır.
* Kakule dövülerek toz haline getirildikten sonra burna çekilirse nezleye iyi gelir.
* Ağız kokusunu geçirmekte yararlıdır.
* Diş ve diş eti enfeksiyonları ile mücadelede ekilidir. Aynı zamanda kötü nefes önlemeye yardımcı olur. Ağız kokularını geçirir.
1 bardak kaynar suya, taze çekilmiş kakule tohumlarından 1 tatlı kaşığı dolusu koyulur. 10-15 dakika demlendikten sonra elde edilen çay günde üç kez bir bardak içilir. Eğer gaz sorunu ve iştah açmak için kullanacaksanız yemeklerden yarım saat önce tüketilmelidir.
KAKULE NASIL KULLANILIR ?
Mide bulantısı için; kaynattığınız nanenin içine bir tutam kakule atın ve daha sonra limon ve bal ekleyerek tüketin. Mide bulantınız geçecektir. Yine mideye faydası olacak şekilde kakule kahvesi yapıp tüketebilirsiniz.
İştahsızlık için; kaynatılmış kakule içine esmer şeker veya bal ilave ederek tükenirseniz iştahsızlık sorununuz çözülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder