27 Mayıs 2019 Pazartesi

Sarım sak,bağır sak> Bağışıklık.

Sarım sak,bağır sak> Bağışıklık.
Sarımsak,Bağırsak gözelerini düzenleyerek ,bunamayı önlüyor.
Louisville Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, baharatlı bitkinin, yaştan kaynaklanan ve bilişsel işlevlerle ilişkili olan bağırsak sağlığındaki değişikliklere karşı koyarak beyin sağlığını koruyabileceğini söylüyor.
Amerikan Fizyoloji Derneği 2019 Yıllık Toplantısında sunulan çalışma, sarımsakların süper gıda olarak konumunu daha da güçlendirdi ve güçlü tıbbi değerini destekledi.
Bağırsak bakteri çeşitliliğinin yüksek olması çoğu zaman daha iyi sağlık sağlar, ancak yaş arttıkça, bu çeşitlilik giderek azalır. Aynı zamanda, Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı da dahil olmak üzere çeşitli nörodejeneratif hastalıklar, ilerleyen yıllarda gelişme gösterme eğilimindedir ve araştırmacıların bağırsak bakteri değişikliklerinin ve yaşın neden olduğu bilişsel düşüşün daha derine inmesine neden olmaktadır.
Sarımsakın etkisi: Sarımsak bileşikleri bağırsak bakterilerini optimize edebilir, böylece belleği artırabilir
Dr. Jyotirmaya Behera bir basın bülteninde şunları söyledi: “Bulgularımız, allil sülfit içeren sarımsak yemenin yaşlı insanların sağlıklı bağırsak mikroplarını korumalarına ve algılarını geliştirmelerine yardımcı olabileceğini gösteriyor. "
Sarımsak, bağırsak mikroplarının ana düzenleyicisi olarak kullanımı daha yeni bir konsepttir, ancak kavram suda uzun zamandır devam eden bir probiyotik lif olan inülin içerdiği için uzun süredir var olabilir. İnülin, yemeğin sindirimini ve emilimini teşvik edebilir ve bağışıklık fonksiyonunda önemli bir rol oynar.
İnülin bir fruktandır, yani bir fruktoz molekülü zincirinden oluşur. Bağırsaklarınızda inulin, dokulara besin sağlamak için sağlıklı ketonlara dönüştürülen kısa zincirli yağ asitlerine (SCFA) dönüştürülür.
Sarımsak etkisi: sarımsak ekstresi beyin yararına olabilir
Daha önce yapılan bir çalışmada, beyin sağlığına fayda sağlayan belirli bir sarımsak türü olan Sarımsak Özü (AGE) de vurgulanmıştır: AGE, Alzheimer hastalığına benzer hastalıklarda yardımcı olabilecek iyi bilinen güçlü bir anti-enflamatuar etkiye sahiptir.
Yaşlı sarımsak ve siyah fermente sarımsaktaki SAC içeriği, çiğ sarımsak içeriklerinden çok daha yüksektir.
AGE ayrıca antioksidan özelliklere sahip tiyosülfinatlar içerir ve 350'den fazla çalışma insanlarda güvenliğini ve etkinliğini doğrulamıştır. AGE, beyni aşağıdakiler dahil birçok şekilde koruyabilir:
Nörodejeneratif hastalıkların önlenmesi
İskemik sonrası beyin hasarının önlenmesi
Nöronal hücreleri apoptozdan koruyun
Beta amiloid kaynaklı oksidatif ölümü önler
Araştırmacılar Nutrients dergisinde yayınlanan bir makalede ayrıca şunları açıkladı: "Ek olarak, çalışmalar AGE veya S-allilisteinle yapılan tedavinin beyin frontal lob dejenerasyonunu önleyebileceğini ve geliştirebileceğini keşfetti Öğrenme ve hafıza, hayatı uzatma. "
Çalışma ayrıca sarımsak ekstraktının, üç aylık sürekli kullanımdan sonra artan vitamin zenginliği ve çeşitliliği de dahil olmak üzere bağırsak mikroplarını iyileştirebileceğini buldu. Araştırmalar bile AGE ve SAC'nin Alzheimer hastalığı için potansiyel önleyici ve terapötik ajanlar olarak kullanılmasının altını çizdi. Buna rağmen, taze sarımsak aynı zamanda hafıza fonksiyonunu iyileştirme potansiyeline sahiptir.Bir çalışmada, beslenen farelerin de sarımsak hafızasında belirli bir artış olduğu görülmüştür.
Sarımsak eski zamanlardan beri çok değerli
Sarımsakın değeri yüzyıllar boyunca yaygın olarak tanınmıştır. Sümer slab literatüründe MÖ 2600 kadar erken bir sarımsak vardı. Eski Mısır'da egemen sınıf, emekçilere ağır fiziksel emeği desteklemek için sarımsak dağıttı. Yunanistan'daki ilk Olimpiyat Oyunları'nda sporcular dayanıklılıklarını artırmak için sarımsak kullandılar.
Eski Çin tıbbında sarımsak, sindirimi teşvik etmek, ishal ve helmint enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılmış, Hindistan'da da genel olarak, ayrıca yorgunluk, parazitler, sindirim problemleri, kalp hastalığı ve eklemlerin tedavisi için de yaygın olarak kullanılmaktadır. iltihabı.
“Bunlar hiçbir zaman karma bir kültüre sahip olmadılar, ancak sarımsak ve sağlıkta hastalığın rolü hakkında tutarlı bir sonuca vardılar. Bu gerçekten şaşırtıcı. Halk bilgeliğine dikkat edersek, kesinlikle çok şey öğreneceğiz. Değerli bilgi, ”diyor araştırmacılar, Beslenme Dergisi'nde yayınlanan bir makalede yazdı. Şimdi, bu türden bilgilerin birçoğu bugün bilimsel topluluk tarafından desteklenmektedir. Belirtmeye devam ediyorlar:
“RÖNESANS'IN BAŞLANGICINDA, AVRUPA SARIMSAKIN TIBBİ DEĞERİNE DAHA FAZLA ÖNEM VERMİŞTİR. SİENA'DAN PİETRO MATTİALİ , İTALYA , 16. YÜZYILDA SİNDİRİM HASTALIKLARI VE PARAZİTER OLAN YETENEKLİ BİR DOKTORDUR . SOLUCAN VE BÖBREK HASTALIĞI OLAN HASTALAR SARIMSAK VE ANNENİN DİSTOSİLERİNDE SARIMSAK KULLANMIŞLARDIR.
İNGİLTERE'DE SARIMSAK DİŞ AĞRISI, KABIZLIK, ÖDEM VE VEBA TEDAVİSİNDE KULLANILIR. MODERN ZAMANLARDA, BİLİM ADAMLARI, ÖZELLİKLE SARIMSAK AKTİF BİLEŞENLERİNİN, ETKİ MEKANİZMASININ VE BİR BESİN TAKVİYESİ OLMANIN POTANSİYEL FAYDALARININ BELİRLENMESİNDE, SARIMSAKTAKİ BU ÖZELLİKLERİN ÇOĞUNU DOĞRULAMAYA ÇALIŞIYORLAR. "
Sarımsak etkisi: sarımsak kalp için iyidir
Sarımsakın, ateroskleroz, tromboz, yüksek kan şekeri ve diyabet dahil olmak üzere çeşitli kardiyovasküler ve metabolik hastalıkları önleyebildiği ve tedavi edebileceği iyi bilinmektedir. Sadece bağışıklık fonksiyonunu uyarmakla kalmaz, detoksifikasyon geliştirir ve antibakteriyel etkiler yapar, aynı zamanda güçlü antioksidan kapasiteye sahiptir ve genel sağlık için güçlü destek sağlayabilir.
Ek olarak, sarımsak tozu yaşlıların aort esnekliği üzerinde koruyucu bir etkiye sahiptir. Aort, vücudunuzdaki en büyük arterdir ve kanı kalpten vücudun diğer bölümlerine taşımaktan sorumludur. Yaşlandıkça, arteriyel sertlik daha yaygın hale gelir ve sadece kalp hastalığına, kalp krizine, kalp yetmezliğine ve felce neden olmaz.
Ancak, sarımsak tozu alan yaşlılarda, yaşları arttıkça, aort sklerozu oranı hafifledi, araştırmacılar şöyle demiştir: “Bu veriler, sarımsakın aort esnekliğini koruyabileceği hipotezidir. Güçlü destek sağlar. "
Bağımsız bir ankette, 2 gram taze sarımsak yemek, sağlıklı yetişkinlerin nitrik oksit (NO) plazma konsantrasyonlarını artırmasına yardımcı olabilir, bu da kalbinize ve diğer vücut sistemlerine fayda sağlar. Nitrik oksit, genellikle hücre içi amino asit L.arginine tarafından üretilen çözünebilir bir gazdır.
Nitrik oksit serbest radikal olmasına rağmen, aynı zamanda normal endotel fonksiyonunu destekleyen ve hücre içinde ATP şeklinde üretilebilen küçük bir “enerji santrali” olan mitokondrinizi koruyan önemli bir biyosignal moleküldür. Vücudun ihtiyaç duyduğu enerjinin çoğu.
Aynı zamanda kan damarlarının gevşemesine ve gevşemesine, sağlıklı kan akışının sağlanmasına, dokulara ve organlara etkili bir şekilde oksijen gönderilmesine ve vücudun atık ve karbondioksit boşaltmasına yardımcı olan güçlü bir vazodilatördür. Ek olarak, NO, somatosensory korteksin oksijenlenmesini artırarak beynin plastikliğini artırabilir. Somatosensory korteks, beynin demansın erken evrelerinde genellikle etkilenen kısmıdır.
Sarımsakın etkisi: sarımsak enfeksiyonla savaşır, böylece kanserle daha da savaşır
Sarımsak, çeşitli enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabilecek immün sistemi uyarıcı özelliklere sahiptir. Bir çalışmada, 146 yetişkin 12 hafta boyunca plasebo ve sarımsak takviyesi alarak iki gruba ayrıldı, ardından sarımsak alan kişilerde soğuk algınlığı yakalama şansı çok düşüktü, enfeksiyon geçirmiş olsalar bile daha çabuk düzeldiler. hızlı.
AGE (Sarımsak Sarımsak Özü) kullanan bir başka çalışmada, sarımsak alan kişilerde daha az şiddetli soğuk algınlığı ve grip, daha az semptom, daha az fiziksel fonksiyon veya daha az günlük devamsızlık veya iş vardı. Araştırmacılar, Journal of Nutrition dergisinde yayınlanan makalede, "Sarımsak, bağışıklık fonksiyonunu etkileyebilecek birçok bileşik içeriyor" dedi.
"Bu sonuçlar AGE takviyelerinin immün hücre fonksiyonunu iyileştirebileceğini ve soğuk algınlığı ve grip şiddetini bir dereceye kadar azaltabileceğini göstermektedir. Bu sonuçlar ayrıca AGE'nin bağışıklık sisteminin iyi çalışmasını sağladığını ve takip edebileceğini de göstermektedir. Enflamasyon da azalır. "
Sonuç olarak, sarımsakın kanser karşıtı etkisi de doğrulanmıştır. Bazı laboratuvar çalışmaları sarımsak sarımsak hücrelerini öldürebilir ve günlük diyetinize sarımsak eklemek de sağlıklı olduğunu göstermiştir.
Büyük miktarda çiğ sarımsak tüketen kişilerde ayrıca mide kanseri ve kolorektal kanser geliştirme riski daha düşüktür. Ek olarak, kolorektal kanserli, karaciğer kanseri veya pankreas kanseri olan kişiler için ameliyat edilemeyen, altı ay boyunca sürekli yetişkin sarımsak ekstresi alımı, ayrıca sarımsak stres altında veya sizden muzdarip olabileceğini gösteren bağışıklık fonksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Hastalık sırasında bağışıklık sisteminizi geliştirin.
Sağlıklı sarımsak türleri nelerdir?
Sarımsak yemenin faydalı olduğu söylenebilir, ancak sarımsağın baharatlı tadını beğenmiyorsanız veya daha fazla sağlık etkisi elde etmek istiyorsanız, tamamen taze sarımsak tarafından yapılan siyah sarımsak yemeyi düşünün. Top, nemin sıkı bir şekilde kontrol edildiği ve sıcaklığın 60 ila 76 derece Santigrat (140 ila 170 derece Fahrenheit) arasında olduğu bir ortamda 30 gün mayalanır.
Yüksek sıcaklık ortamından çıkarıldıktan sonra, ampuller okside etmek için 45 gün boyunca temiz bir odada bırakılabilir. Bu uzun süreç, sarımsak, "kokulu sirke" ve "soya fasulyesi soya sosu" tadıyla ve "erimiş meyveye benzer" tadıyla siyah ve yumuşak, çiğneme dokusunu karanfil yapar. Sarımsaktan nefret eden insanlar bile siyah sarımsak tadı için övgüyle dolu olacaklar.Çalışma bu süper yemeğin taze sarımsaktan daha yüksek antioksidan aktiviteye sahip olduğunu buldu.
Araştırmacılar Molecules dergisinde yazdı: "Bazı insanlar kabul edilemez kokusu ve tadı nedeniyle çiğ sarımsak yemekte isteksizdir. Bu nedenle üreticiler bu insanları azaltmak için çeşitli sarımsak hazırlıkları geliştirmişlerdir. Hoş olmayan özellikleri, ancak biyolojik işlevini korur. Eski siyah sarımsak (ABG), tatlı ve ekşi tadı olan ve kokusuz bir sarımsak preparatıdır. ”
Taze sarımsak yemeyi seçerseniz, önce allisini hızlandırabilen “Alliinase” adlı bir enzimin oluşumunu uyarmak için önce taze sarımsak dişlerini ezmeniz veya kıymanız gerektiği unutulmamalıdır. Allisin oluşumu, hızla çeşitli faydalı organik kükürt bileşiklerine dönüşecektir. Bu nedenle, sarımsakın tıbbi değerini "etkinleştirmek" için, önce sarımsağı bir kaşıkla ezebilir veya yemeden önce kıyabilirsiniz.
Sarımsak nefes alabilir, aslında sağladığınız birçok sağlık yararına kıyasla sadece küçük bir "maliyet" .Bu sorun hakkında endişeleniyorsanız, çiğ elma, nane yaprağı veya marul çiğnenerek azaltabilirsiniz. Hoş olmayan insanların kokusu. Tüm bu doğal gıdaların, sarımsak kokusunu önemli ölçüde azaltabildiği, böylece başkalarını rahatsız etmekten endişe duymadan sarımsak tadını çıkarabileceğiniz bulunmuştur.
Fotoğraf açıklaması yok.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder