TANSİYON DÜŞÜRÜCÜLER
KEREVİZ
Özellikle sapıyla birlikte yendiğinde tansiyonu düşürücü etki göstermektedir İdrar söktürücüdür Metabolizmayı hızlandırır Detoks programlarında sık kullanılır İktidarsızlığı giderebilir Cinsel gücü arttırır Sinir yorgunluğunu giderir İştah açmada önemlidir
ZEYTİN YAPRAĞI
Damar genişletici, Kalbi zorlamadan tansiyon düşürücü etkiye sahiptir Damar tıkanıklığında kullanılır
KARABAŞ LAVANTA
Kalbi güçlendirir Yüksek tansiyonu düşürücü etkilere sahiptir Antiseptik, ağrı kesici ve sakinleştiricidir Kalp kuvvetlendirici olup, damar sertliğinde tedavi edici özelliğe sahiptir
SARIMSAK
Damar sertliği, kolesterol yüksekliği ve yüksek tansiyonda tedaviye yardımcıdır Günde bir diş sarımsak ile bir ayda yeterli etken madde sağlanır Bulgaristan’da kalp damar hastalıklarının düşük olması, sarımsak tüketiminin yüksek olmasına bağlıdır Sağlık için sayısız yararları vardır Ayrıca soğan, domates, brokoli ve havuçta da tansiyonu düşüren etken maddeler vardır Baharatlardan da rezene, yabani mercanköşk, karabiber, fesleğen ve tarhun da tansiyon düşürücü maddeler içerir
SAFRAN
dönüm başına yaklaşık 900 gram yetiştirilebilir Bu yüzden çok pahalıdır Ancak içeriğindeki crocetin bileşiği tansiyon düşürücüdür Ispanya’daki kalp hastalıklarının düşük olması, bu bitkinin tüketiminin fazlalığına bağlanmaktadır
KEDİOTU
Tansiyon düşürücü bir madde olan GABA’yı inhibe eden bir enzimi etkisiz hale getiren valerenik asiti içerir Böylece tansiyonu düşürür Aynı zamanda çok iyi bir sakinleştiricidir Psikolojik durumu düzeltmede yardımcıdır, buda tansiyonu düşüren önemli bir faktördürAlıç yaprağı ve çiçeği koroner (=kalp damarları) dolaşımı, ginkgo yaprağı özel ekstresi periferik (=çevresel: el-kol, ayak-bacak gibi) dolaşımı artırmakta, rutince zengin karabuğdayotu kapiller (=en ince kan damarları) dolaşımı düzeltmekte, aslankuyruğu otu hipertiroidiye (=tiroid bezinin aşırı çalışması) bağlı olan (tamamlayıcı) veya olmayan (tek başına) sinirsel kalp şikayetlerinin tedavisinde etkili olmaktadıraluç-latin çiçeği-havuç-kırlangıç otu-tere-diş otu kalp damarlarını genişleten bitkilerdirBiberiye, karabaş, melisa, kırkilit, zahter, kereviz tohumu, hindiba… muşta kalp damarını kendi kendine açan bir vatandaşın hazırladığı prepatlardırsoğan ve sarımsak da kandaki kolestrolü dengeleyen yararlı bitkilerdirAyşe kadın fasülye çiğ olarak yemek ve semiz otu’da kalbe yarayan sebzelerdendirKandaki yağı düşüren bitkiler; sarımsak, yabani iğde, enginar yaprağı, kırlangıç otu, limon, şahtere, ardıç tohumu, soğan, ısırgan otu, sinir otu, elma sirkesi ve kabuğu, ay çiçek yağı, soya yağı, hindiba, , ayrık otu, biberiye, kekik,Soya ve soya yağıda tüketmek çok yararlıdır8Zeytin yağı’da henüz gelişmemiş kalp rahatsızlıkları için ve kalp krizi riskini indirmek için birebirdir, tedavi edici etkisinden çok önleyici etkisi bulunmaktadır (dr James aduke YEŞİL ECZANE KİTABINDAN) https://www.facebook.com/groups/265342760799625/?ref=group_header
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder