30 Eylül 2019 Pazartesi

FAYDALARIYLA ZENCEFİLİ BİLE UNUTTURACAK BU ŞİFA DOLU LEZZETLE TANIŞMAYAN KALMASIN: HAVLICAN Havlıcan, zencefil ve zerdeçala benzerliğinden de anlayabileceğiniz gibi zencefilgiller ailesinin az bilinen bir üyesi. Halk arasında pek bilinmiyor olsa da bir çok noktada yetişmekte olan havlıcan otu hastalıklara karşı “şifa kaynağı” olarak anılmaktadır. İnsan vücuduna saymakla bitmeyen faydaları ile tıp dünyasına ışık tutmuş havlıcan otu hastalıklarda iyileştirici ve sağlamlaştırıcı özelliği sayesinde mucizevi etkiler oluşturmaktadır. Özellikle “solunum yolları, mide hastalıkları, kemik hastalıkları, mevsimsel rahatsızlıklar” için oldukça iyileştirici özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. HAVLICANIN FAYDALARI NELERDİR? -Havlıcan, romatizma ve eklem ağrılarını en aza indiriyor. -Ödem söktürücü etkiler göstererek vücutta ödeme bağlı oluşan şişkinliklerin yok olmasını sağlıyor. Bu özelliği sayesinde idrar söktürücü bir etki de oluşturuyor. -Havlıcan aynı zamanda iştah açıcı bir etki oluşturduğundan kilo almak isteyenlere tavsiye ediliyor. -Doğru miktarda kullanıldığında birçok mide sorununa iyi geliyor, sindirim sistemini düzenliyor. -Baş ağrılarının azalmasına destek olurken baş dönmelerine de çözüm olabiliyor. -Havlıcan, bağışıklık sistemini güçlendirerek grip, nezle gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor, var olan hastalıkların ise daha hızlı iyileşmesine destek oluyor. Özellikle bu dönemlerde oluşan balgam sorununu kısa sürede çözüyor, balgam söktürücü bir özellik gösteriyor. -Adet düzensizliklerinin düzene girmesine yardımcı oluyor. -Düzenli kullanımında ağız kokusuna çözüm olduğu söyleniyor. -Havlıcan aynı zamanda ağız içinde oluşan ve aft adı verilen yaraların da hızla iyileşmesine destek oluyor. -Son olarak havlıcanın vücuda enerji verdiği ve özellikle erkeklerde cinsel gücü artırıcı bir etki oluşturduğu da söyleniyor. HAVLICAN NASIL KULLANILIR? Günlük tüketim sırasında ortalama olarak 2-4 gr arası kurutulmuş kökler şeklinde tavsiye edilmektedir. Özellikle havlıcanın çayı önerilir. İnce kıyılmış olan veya öğütülen 1 çay bardağı kadar havlıcan kökü bir fincan aracılığı ile üzerine 150 ml kadar kaynar su eklenerek, fincanın ağzı kapalı olacak şekilde 10 dakika boyunca demlenmeye bırakılır,daha sonrasında süzülerek içilir ve günlük tüketimde 2-3 defa içilebilmektedir. İştahsızlık gibi durumlarda ise yemeklerden 30 dakika önce alınması

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder