26 Eylül 2019 Perşembe

'Z E R D E Ç A L F A Y D A L A R I..!. •Baharat halinde çoğu mutfakta bilinen ve her geçen gün kullanımı daha da yaygınlaşan zerdeçal, Demir, Potasyum, B6 ve C vitamini, Manganez ve diğer değerli vitaminler bakımından oldukça zengindir. Zerdeçal curcimin maddesi ile iltihabı ve kanseri önleyici etki göstermektedir. Karabiber içerisinde bulunan piperidin etken maddesi zerdeçalın emilimini 20-30 kat arttırır. Bu nedenle Zerdeçal’ın Karabiber ile birlikte kullanılması tavsiye edilmektedir. Zerdeçalın Faydaları: ♦ Bağışıklık sistemini güçlendirir. ♦ Soğuk algınlığını ve gribe iyi gelir. ♦ Öksürüğü keser. ♦ Yara ve iltihapları iyileştirir. ♦ Ağrı ve acıyı azaltır. ♦ Gaz ve şişkinlik problemlerini giderir. ♦ Tok tutma özelliği sayesinde diyetlerde kullanılır. ♦ Kolesterol seviyesini dengeler. ♦ Kanser hücrelerinin oluşmasını engeller. ♦ Bilişsel sağlığı korur. ♦ Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

Görüntünün olası içeriği: yazı ve yiyecekhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=2621375617881658&set=a.2240532639299293&type=3&theater

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder