CİLDİNİZİN PÜRÜZSÜZ OLMASINI İSTİYORSANIZ KIRIŞIKLIKLAR GİTSİN DİYORSANIZ OKUYUN
Yüzünüzdeki kırışıkların gitmesi cildinizin düzelmesi için 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı krem tartar 10 damla limon 3 tane aspirin katın 1 çay bardağı sıcak suya eritin günde 5 defa yüzünüze sürün yıkamayın yatarken yıkayın kantaron yağı sürün sabahleyin yıkayın 20 gün yapın cilt bozukluğundan ve kırışıklıklardan kurtulun şifa olsun saygılar
M.ulaş
M.ulaş
İKŞUT OTUNUN FAYDALARI OKUYALIM
Yeni doğan çocuklarda sarılık tedavisi için yaygın bir şekilde kullanılır. Tabi burada bebeğe içirilmez. Anne içip sütten bebeğe fayda verilmesi beklenir.
Hepatit-B hastalığında faydası bilinmektedir. Bu hastalıktaki fayda özellikle 2-3 ay kullanıldıktan sonra iyi sonuçlar alındığı görülmüştür.
Ayrıca karaciğer yağlanmasında faydalı olduğu bilinmektedir. Karaciğer enzimlerine olumlu etkilerinden dolayı pankreas üzerinde de etkili olduğu düşünülmekte. Yani şeker hastalığına dolaylı yoldan destekleyici olarak düşünülebilir.
Bilimsel olarak ikşut otu:
Lise düzeyinde yapılan bir araştırma sonucu şöyledir. Kükürtlü aminoasit olan sistein proteinleri oluşturan 20 amino asitten birisidir. Vücuttaki birikmiş toksinleri temizlemesi yönünden sistein çok önemli bir yere sahiptir. Bir hepatit hastasının karaciğer enzim bozukluğunu kısa sürede kontrol altına alır. İkşut otundaki ham protein yüzdesi 9,57 kükürt miktarı ise 1,33 mg /ml dir. Sonuç olarak ikşut otundaki toplam kükürtlü protein miktarı yönünden zengin olduğu ve hepatit hastalığına destekleyici olarak değerlendirilmelidir.
İkşut’un kullanım şekli:
Soğuk demleme ve sıcak demleme olarak iki şekilde kullanılabilir.
Soğuk demleme: 1 fincan ikşut bir litre ılık suda 24 saat bekletildikten sonra süzülüp günde 3 defa yemeklerden yarım saat önce birer su bardağı içilir. En az 2 ay içilmesi tavsiye edilir.
Sıcak demleme:
1 tatlı kaşığı ikşut bir bardak kaynamış suya atılıp 5-6 dk. demlendikten sonra günde 3 defa aç karna içilir.
Hiçbir şey boşuna yaratılmamıştır.
Bu efsane bitkinin, aslında tarımsal üretimde hiç arzu edilmeyen ve parazit bir bitki olduğundan, tarım alanlarında da bitkisel üretime zararlar vermektedir. Verim kaybına yol açarak, en fazla ekonomik zarar oluşturan, parazit bitki özelliğine sahip olan, küsküt türlerinin en fazla yonca, üçgül, domates, havuç, soğan ve biberde zarar verdiği belirtilmektedir. Yaşama dönemi boyunca bütün ihtiyaçlarını (besin maddeleri ve su) konakçı bitkiden sağlar.” 2 Bu şartlarda gelişerek, fitoterapinin değerli bir destek bitkisi olan İKŞÛT nimetinin, insan vücuduna sağladığı faydalar ise “idrar arttırıcı, müshil, gaz ve safra söktürücü etkilere sahip olduğu bildirilmektedir. Karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarında, bulanık görme, göz yorgunluğu giderme ve klinik olarak yaşlanmanın önüne geçmek için kullanılmıştır. Mardin yöresinde ise, karaciğer problemleri ve diz ağrıları için kullanılmaktadır. Antioksidan ve antikanser etkilere sahiptir. Bazı araştırmalara göre, yaşlanmaya karşı etkileri ve hafızayı güçlendirdiği gösterilmiştir. Ayrıca analjezik (ağrı kesici), antienflematuar (iltihap engelleyici) etkileri tesbit edilmiştir. Bu anlamda Mardin ve yöresinde yetişen küsküt türünün, kullanım şekil ve amacı konusunda yapılacak bilimsel çalışmalar sonucunda, sağlık açısından yararlı, doğal bitkisel preparatların üretilmesi, olası bir durumdur.” 3
Eski tıp kaynaklarında da İKŞÛT bitkisinin faydalarından bahsedildiği görülmektedir. Vehbî olarak, tıp ilmine mazhar edildiğine inandığım, anadan doğma gözleri görmeyen Davûd el ANTAKÎ, tezkiresinde “İKŞÛT, ince iplikleriyle diğer nebatlara uzanıp yapışan, küçük yapraklı bir bitkidir. Vücutta tıkalı kanalları açar. İdrar söktürücüdür. Hepatit hastalığını (sarılık) geçirir. Nefes darlığını (astım), anjin ve diğer boğaz enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir. Özellikle SUMMAK ile daha faydalı olur. Sağlıklı beslenme diyetlerinde (HİMYE), karın sancısında, romatizmal ağrılarda, mide faaliyetlerini güçlendirmede, tedavi edici özellikleri vardır. HİNDİBA ile kullanılmasında daha iyi neticeler alınır.Alıntı
Hepatit-B hastalığında faydası bilinmektedir. Bu hastalıktaki fayda özellikle 2-3 ay kullanıldıktan sonra iyi sonuçlar alındığı görülmüştür.
Ayrıca karaciğer yağlanmasında faydalı olduğu bilinmektedir. Karaciğer enzimlerine olumlu etkilerinden dolayı pankreas üzerinde de etkili olduğu düşünülmekte. Yani şeker hastalığına dolaylı yoldan destekleyici olarak düşünülebilir.
Bilimsel olarak ikşut otu:
Lise düzeyinde yapılan bir araştırma sonucu şöyledir. Kükürtlü aminoasit olan sistein proteinleri oluşturan 20 amino asitten birisidir. Vücuttaki birikmiş toksinleri temizlemesi yönünden sistein çok önemli bir yere sahiptir. Bir hepatit hastasının karaciğer enzim bozukluğunu kısa sürede kontrol altına alır. İkşut otundaki ham protein yüzdesi 9,57 kükürt miktarı ise 1,33 mg /ml dir. Sonuç olarak ikşut otundaki toplam kükürtlü protein miktarı yönünden zengin olduğu ve hepatit hastalığına destekleyici olarak değerlendirilmelidir.
İkşut’un kullanım şekli:
Soğuk demleme ve sıcak demleme olarak iki şekilde kullanılabilir.
Soğuk demleme: 1 fincan ikşut bir litre ılık suda 24 saat bekletildikten sonra süzülüp günde 3 defa yemeklerden yarım saat önce birer su bardağı içilir. En az 2 ay içilmesi tavsiye edilir.
Sıcak demleme:
1 tatlı kaşığı ikşut bir bardak kaynamış suya atılıp 5-6 dk. demlendikten sonra günde 3 defa aç karna içilir.
Hiçbir şey boşuna yaratılmamıştır.
Bu efsane bitkinin, aslında tarımsal üretimde hiç arzu edilmeyen ve parazit bir bitki olduğundan, tarım alanlarında da bitkisel üretime zararlar vermektedir. Verim kaybına yol açarak, en fazla ekonomik zarar oluşturan, parazit bitki özelliğine sahip olan, küsküt türlerinin en fazla yonca, üçgül, domates, havuç, soğan ve biberde zarar verdiği belirtilmektedir. Yaşama dönemi boyunca bütün ihtiyaçlarını (besin maddeleri ve su) konakçı bitkiden sağlar.” 2 Bu şartlarda gelişerek, fitoterapinin değerli bir destek bitkisi olan İKŞÛT nimetinin, insan vücuduna sağladığı faydalar ise “idrar arttırıcı, müshil, gaz ve safra söktürücü etkilere sahip olduğu bildirilmektedir. Karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarında, bulanık görme, göz yorgunluğu giderme ve klinik olarak yaşlanmanın önüne geçmek için kullanılmıştır. Mardin yöresinde ise, karaciğer problemleri ve diz ağrıları için kullanılmaktadır. Antioksidan ve antikanser etkilere sahiptir. Bazı araştırmalara göre, yaşlanmaya karşı etkileri ve hafızayı güçlendirdiği gösterilmiştir. Ayrıca analjezik (ağrı kesici), antienflematuar (iltihap engelleyici) etkileri tesbit edilmiştir. Bu anlamda Mardin ve yöresinde yetişen küsküt türünün, kullanım şekil ve amacı konusunda yapılacak bilimsel çalışmalar sonucunda, sağlık açısından yararlı, doğal bitkisel preparatların üretilmesi, olası bir durumdur.” 3
Eski tıp kaynaklarında da İKŞÛT bitkisinin faydalarından bahsedildiği görülmektedir. Vehbî olarak, tıp ilmine mazhar edildiğine inandığım, anadan doğma gözleri görmeyen Davûd el ANTAKÎ, tezkiresinde “İKŞÛT, ince iplikleriyle diğer nebatlara uzanıp yapışan, küçük yapraklı bir bitkidir. Vücutta tıkalı kanalları açar. İdrar söktürücüdür. Hepatit hastalığını (sarılık) geçirir. Nefes darlığını (astım), anjin ve diğer boğaz enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir. Özellikle SUMMAK ile daha faydalı olur. Sağlıklı beslenme diyetlerinde (HİMYE), karın sancısında, romatizmal ağrılarda, mide faaliyetlerini güçlendirmede, tedavi edici özellikleri vardır. HİNDİBA ile kullanılmasında daha iyi neticeler alınır.Alıntı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder