eviz suyu hastalığa neden olan patojenleri etkisiz hale getirir, iltihaplanmaların önüne geçer.
Sindirim sistemini düzene sokan kereviz suyu, bağırsak ve karaciğer dostudur. Kereviz suyu düzenli tüketildiğinde karaciğeri temizler ve bağırsakların çok daha düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Kerevizdeki enzimler, midedeki hidroklorik asidi yükseltmeye çalışır, böylece yiyecekler kolayca sindirilir ve fermente olmaz. Düzenli olarak her gün yarım litre kereviz suyu tüketmek sindirim sisteminizi kısa sürede iyileştirebilir.
Kereviz, kalsiyum ve silisyum bakımından zengindir, bu da hasar görmüş kemiklerin yenilenmesine ve güçlendirilmesine yardımcı olur.
Vücudun pH seviyesini dengeler, sağlıklı hücreler korur ve vücudun temel mineral seviyesini dengede tutar. Böylelikle kalp hastalığı riskini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir.
KEREVİZ SAPI SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Kereviz sapı suyunun içinde başta potasyum, A, B, C ve K vitaminleri olmak üzere birçok yararlı mineral, vitamin ve besin lifi bulunuyor.
BU SAYEDE KEREVİZ SAPI SUYU VÜCUDA ŞÖYLE FAYDALAR SAĞLIYOR:
-Kilo vermenize yardımcı oluyor, hızlı ve sağlıklı zayıflamanın anahtarı olarak görülen içecekler arasında olduğu söyleniyor.
-Tatlı yeme isteğini baskıladığı biliniyor.
-Vücutta ödem attırıcı bir etki oluşturuyor. Şişkinliklerden kurtulmanıza yardımcı oluyor.
-Kereviz sapı suyunun en önemli ve güzel etkileri arasında ise karaciğeri temizlemesi yer alıyor.
-Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde vücudu yabancı maddelerden arındırıyor.
-Yine antioksidan etkileriyle kan dolaşımını ve damarları rahatlatıyor. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
-Sivilce ve siyah noktaların oluşumunu engelliyor, hâlihazırda var olan sivilcelerin ve sivilce izlerinin çok kısa sürede geçmesini sağlıyor.
-Tıpkı sivilce ve sivilce izleri gibi ciltte oluşan yara ve lekelerin de kısa sürede iyileşmesine yardımcı oluyor.
-Çok daha kaliteli bir uyku ve uyku düzenine sahip olmanızı sağlıyor, uykusuzluk problemi çekenlere iyi geliyor.
-Tüm bunların yanında kereviz sapı suyu vücuda bolca enerji veriyor, çok daha zinde hissetmenizi sağlıyor.
-Bağırsakların daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekleyen kereviz sapı suyunun özellikle sık sık kabızlık sorunu yaşayanlara iyi geldiği de söyleniyor.
-Tatlı yeme isteğini baskıladığı biliniyor.
-Vücutta ödem attırıcı bir etki oluşturuyor. Şişkinliklerden kurtulmanıza yardımcı oluyor.
-Kereviz sapı suyunun en önemli ve güzel etkileri arasında ise karaciğeri temizlemesi yer alıyor.
-Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde vücudu yabancı maddelerden arındırıyor.
-Yine antioksidan etkileriyle kan dolaşımını ve damarları rahatlatıyor. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
-Sivilce ve siyah noktaların oluşumunu engelliyor, hâlihazırda var olan sivilcelerin ve sivilce izlerinin çok kısa sürede geçmesini sağlıyor.
-Tıpkı sivilce ve sivilce izleri gibi ciltte oluşan yara ve lekelerin de kısa sürede iyileşmesine yardımcı oluyor.
-Çok daha kaliteli bir uyku ve uyku düzenine sahip olmanızı sağlıyor, uykusuzluk problemi çekenlere iyi geliyor.
-Tüm bunların yanında kereviz sapı suyu vücuda bolca enerji veriyor, çok daha zinde hissetmenizi sağlıyor.
-Bağırsakların daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekleyen kereviz sapı suyunun özellikle sık sık kabızlık sorunu yaşayanlara iyi geldiği de söyleniyor.
KEREVİZ SAPI SUYU NASIL HAZIRLANIR?
Kereviz sapı suyunu damak tadınıza göre farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz. En güzel ve etkili yöntem tabii ki sadece kereviz saplarını sıkarak elde edeceğiniz yöntem olacaktır.
Bunun için kereviz saplarını güzelce yıkayıp katı meyve sıkacağından geçirerek yaklaşık 1 su bardağı kadar kereviz sapı suyu elde etmeniz yeterli olacaktır.
Ancak bu şekilde yaptığınızda tadını sevmezseniz farklı malzemelerle karıştırarak da değerlendirebilirsiniz.
-Yaklaşık 2-3 adet kerevizin sapı
-1 tutam maydanoz
-1 adet limonun suyu
-3 su bardağı kadar içme suyu
-1 tutam maydanoz
-1 adet limonun suyu
-3 su bardağı kadar içme suyu
Tüm malzemeleri blendera alın ve çekin. Elde ettiğiniz sulu karışımın içindeki parçacıkları temiz bir tülbentten geçirerek ayırın ve ardından için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder