.
MUŞMULANIN FAYDALARI NELERDİR OKUYALIM m.ulaş
1) Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine destek olur.
2) İçeriğindeki melovin etken maddesi ile sinir sistemi ve kaslar üzerinde etkili , sağlıklı bir sinir sistemine sahip olmanızı sağlayan muşmulanın dış kabuğu da kaynatılarak içilebilir ve bu depresyon hapı içmiş gibi etki yaratmaktadır.
3) İçeriğindeki fazla sudan dolayı serinletici, rahatlatıcı etki yapar.
4) İnce bağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi gidermeye yardımcı olur.
5) Düzenli olarak muşmula tüketimi, merkezi sinir sistemine iyi gelir. Kan dolaşımını hızlandırdığından dolayı beynin daha düzenli oksijen almasına yardımcı olur. Böylece zihin üzerinde olumlu etkiler sağlar.
6) Kan dolaşımını düzenler.
7) Ana karnındaki ceninin düşmesini engel olur.
8) Muşmula yaprakları şeker hastalığına iyi gelir.
9) Yüksek miktarda şeker içermeyen muşmula meyvesi şeker hastalarının tüketebileceği bir meyvedir.
10) Zayıflamaya yardımcı olur; Metabolizmayı hızlandıran ve bağırsakların çalışmasında faydalı olan muşmula meyvesi zayıflamaya yardımcı olur. Kompostosu yapılan muşmula meyvesi özellikle zayıflamak isteyenler tarafından oldukça çok tüketilir. Vücudun su kaybını önlemeye yardımcı olan muşmula kompostosu bağırsakları boşaltarak zayıflamaya yardımcı olur.
11) Anemi tedavilerine yardımcıdır.
12) Muşmulanın çekirdeği idrar artırıcıdır.
Önemli Uyarı: Hamilelik döneminde muşmula tüketimi hakkında farklı görüşler vardır. Bazı kaynaklar muşmula tüketiminin gebelik döneminde düşük yapmayı engellediğini savunurken, bazı kaynaklar ise muşmulanın düşüğe neden olduğunu yazmaktadır. Bu yüzden en doğrusu doktorunuza danışmak veya güvenli tarafta kalmak için gebelik döneminde muşmuladan uzak durmak.
MUŞMULA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Tam bir doğal şifa kaynağı olan muşmulanın çekirdekleri de en az meyvesi kadar faydalıdır. Sindirim sistemi için oldukça faydalı olan meyvenin çekirdekleri idrar miktarını artırır. Özellikle böbrek taşı dökenler için muşmula çekirdeklerin kaynatılıp suyunun içilmesi tavsiye edilir. Böbrekleri temizleme özelliğinin dışında vücuttaki ödemin atılmasına da yardımcı olur. Tüketilen meyvenin çekirdekleri kaynatılarak çayı yapılıp tüketilmelidir. Diyet yapanlar için de muşmula çekirdeği çayı zayıflamaya yardımcı olur. Günde bir bardak tüketilmesinin yağ yakımını hızlandırıcı etkisi vardır.
MUŞMULA ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
Bir avuç muşmula
Bir litre su
Bir miktar bal
Öncelikle bir litre suyun içine bir avuç muşmula ekleyelim. Biraz kaynatıp süzdükten sonra, içine bir çay kaşığı bal ekleyip içebilirsiniz. Oldukça etkili olan muşmula çayı tarifi günde üç öğün birer bardak içebilirsiniz.
Kilo vermek için ideal karışımlar arasında olan muşmula çayı, yağların yanmasını da sağlayacak alıntı
MUŞMULANIN FAYDALARI NELERDİR OKUYALIM m.ulaş
1) Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine destek olur.
2) İçeriğindeki melovin etken maddesi ile sinir sistemi ve kaslar üzerinde etkili , sağlıklı bir sinir sistemine sahip olmanızı sağlayan muşmulanın dış kabuğu da kaynatılarak içilebilir ve bu depresyon hapı içmiş gibi etki yaratmaktadır.
3) İçeriğindeki fazla sudan dolayı serinletici, rahatlatıcı etki yapar.
4) İnce bağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi gidermeye yardımcı olur.
5) Düzenli olarak muşmula tüketimi, merkezi sinir sistemine iyi gelir. Kan dolaşımını hızlandırdığından dolayı beynin daha düzenli oksijen almasına yardımcı olur. Böylece zihin üzerinde olumlu etkiler sağlar.
6) Kan dolaşımını düzenler.
7) Ana karnındaki ceninin düşmesini engel olur.
8) Muşmula yaprakları şeker hastalığına iyi gelir.
9) Yüksek miktarda şeker içermeyen muşmula meyvesi şeker hastalarının tüketebileceği bir meyvedir.
10) Zayıflamaya yardımcı olur; Metabolizmayı hızlandıran ve bağırsakların çalışmasında faydalı olan muşmula meyvesi zayıflamaya yardımcı olur. Kompostosu yapılan muşmula meyvesi özellikle zayıflamak isteyenler tarafından oldukça çok tüketilir. Vücudun su kaybını önlemeye yardımcı olan muşmula kompostosu bağırsakları boşaltarak zayıflamaya yardımcı olur.
11) Anemi tedavilerine yardımcıdır.
12) Muşmulanın çekirdeği idrar artırıcıdır.
Önemli Uyarı: Hamilelik döneminde muşmula tüketimi hakkında farklı görüşler vardır. Bazı kaynaklar muşmula tüketiminin gebelik döneminde düşük yapmayı engellediğini savunurken, bazı kaynaklar ise muşmulanın düşüğe neden olduğunu yazmaktadır. Bu yüzden en doğrusu doktorunuza danışmak veya güvenli tarafta kalmak için gebelik döneminde muşmuladan uzak durmak.
MUŞMULA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Tam bir doğal şifa kaynağı olan muşmulanın çekirdekleri de en az meyvesi kadar faydalıdır. Sindirim sistemi için oldukça faydalı olan meyvenin çekirdekleri idrar miktarını artırır. Özellikle böbrek taşı dökenler için muşmula çekirdeklerin kaynatılıp suyunun içilmesi tavsiye edilir. Böbrekleri temizleme özelliğinin dışında vücuttaki ödemin atılmasına da yardımcı olur. Tüketilen meyvenin çekirdekleri kaynatılarak çayı yapılıp tüketilmelidir. Diyet yapanlar için de muşmula çekirdeği çayı zayıflamaya yardımcı olur. Günde bir bardak tüketilmesinin yağ yakımını hızlandırıcı etkisi vardır.
MUŞMULA ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
Bir avuç muşmula
Bir litre su
Bir miktar bal
Öncelikle bir litre suyun içine bir avuç muşmula ekleyelim. Biraz kaynatıp süzdükten sonra, içine bir çay kaşığı bal ekleyip içebilirsiniz. Oldukça etkili olan muşmula çayı tarifi günde üç öğün birer bardak içebilirsiniz.
Kilo vermek için ideal karışımlar arasında olan muşmula çayı, yağların yanmasını da sağlayacak alıntı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder