21 Mart 2020 Cumartesi

HİNDİBA'NIN FAYDALARI.

Ham Çiçek Balları - Alternatif Tip Sifa Olsun
HİNDİBA'NIN FAYDALARI...
..
İbn-i Kayyim, Tıbb-ı Nebevi adlı kitabında hindibanın, mideye çok faydalı olduğunu, pişirilip, sirke ilâve edilerek yenirse, sindirim sistemini temizlediğini, özellikle zayıflayan mide fonksiyonlarını ıslah ettiğini söylemektedir. GUT hastalığına, gözün etrafındaki şişlere fayda sağlar. Ayrıca karaciğerde daralıp, tıkanan kanalları açar. Dalak hastalıklarına ve tıkanmalarına destek sağlar. Böbrek kanallarını açar. Karaciğere en faydalı olanı, en acı olanıdır. Sıkılarak elde edilen suyu, sarılık hastalığına fayda sağlar. Özellikle, taze rezene ile karıştırılırsa, daha etkili olur. Ezilip, merhem haline getirilirse, şiş ve iltihaplı apselere fayda sağlar. Göğüs ve akciğeri temizler. Kan ve safra kaynaklı sıcaklık hallerini dindirir. Sıkılarak elde edilen suyu içilirse, böcek ısırmaları, yaban arısı ve akrep sokmalarına fayda sağlar. Hindiba, MİDE VE KARACİĞERİN GÜÇLÜ DOSTUDUR. İdrar söktürücü etkisi vardır. İdrar yollarını temizlemede faydalıdır. Kabızlığa ve idrar tutukluğuna devadır. Birçok cilt hastalığında, şifaya vesile olur. Vücut hararetini düşürerek, normalleştirir. Bağırsak parazitlerini düşürür. Yeterli olmayan safra kesesi fonksiyonlarını düzenler.
..
Hindiba köklerinin, ilkbaharda sıkılarak suyunun içilmesi ile, tıkanan karaciğer kanallarının açılmasına ve hemoroide fayda sağlar. Elde edilen bu su, az miktarda sütle karıştırılarak, günde üç defa, birer küçük kaşık ölçüsüyle alınmalıdır. İlkbahar dışındaki diğer mevsimlerde, hindibanın diğer kısımları sıkılarak elde edilen sıvı, bu amaçla kullanılabilir. Kabızlık için: Yaprakları ile birlikte, 4 dal hindiba alınarak, bir litre suyun içinde 10 dakika kaynatılır. Bu sudan günde 4 bardak içilir. Hindibanın kökleri kurutularak, hafifçe kavrulup toz haline getirilir. Bundan yapılacak kahve türü içecek, bağırsakları yumuşatarak, güçlendirir. İştah açıcı olarak da fayda sağlar. Gıda olarak pişirilip yenirse, safra salgılanmasını rahatlatır. Hindiba pişirilirken, sarımsak ilâve edilirse, sindirim zorluğu çekenlere, çok fayda sağlar.
..
F.ERGÜN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder