27 Mayıs 2020 Çarşamba

" KESİNLİKLE OKUMALISINIZ! Efendimiz (SAV), Cebrail (AS)'e Soruyor.. Ya Cebrail! Gelirimi,kazancımı nasıl arttırabilirim, ne yapmalıyım? Her zaman abdestli ol. Ya Cebrail! Öldükten sonra kabrimin dar gelmemesi için ne yapmalıyım? Devamlı Tebareke suresini oku. Ya Cebrail! Zengin olmanın yolu nedir? Müzemmil suresini her akşam oku. Ya Cebrail! Namazlarda Allah'ın huzurunda gibi olmak için ne yapmalıyım? Abdest almaya titizlik göster ve devamlı abdest al. Ya Cebrail! Ben insanların en akıllısı olmak istiyorum ne yapmalıyım? Allah'tan kork. Ya Cebrail! Allah'ın yanında en sadık kul olmak istiyorum ne yapmalıyım? Gece gündüz Kur'an oku. Ya Cebrail! Her zaman hakkın yolunda olmak istiyorum ne yapmalıyım? Allah rızası için iyilik yap. Ya Cebrail! Halkın gözünde küçülmemek için ne yapmalıyım? Nefsine hakim ol. Ya Cebrail! Ömrümün uzun olması için ne yapmalıyım? Allah'a hamd et. Ya Cebrail! Cehennemin ateşinden nasıl korunabilirim.ne yapmalıyım? Diline,gözüne,eline,beline hakim ol. Ya Cebrail! Günahlardan nasıl arınabilirim? Allah yolunda tevbe et ve ağla. Ya Cebrail! Ağır bir insan olmak için ne yapmalıyım? Hiç kimseden hiçbir şey isteme. Ya Cebrail! İffet perdemin yırtılmaması için ne yapmalıyım? Kimsenin ayıbını ortaya koyma. Ya Cebrail! Kıyamet korkusunu nasıl atmalıyım? Yemekten ve uykudan önce Allah'ı zikret. "Rabbim bizleri,her daim bunları yapma gayreti içinde olan kullarından eylesin inşaALLAH...




Fotoğraf açıklaması yok.
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi
İsmail Yilmaz

HZ İBRAHİMİN KABE HARCINI HAZIRLADIĞI YER
BEYTULLAHTA DUALARIN KABUL EDİLDİĞİ EN MAKBUL YERLERDEN BİRİ

KABE İMAMININ İMAMET YERİ

ABDULMUTTALİB'İN GÖLGELİĞİ

Hufre-i Mi'cân: Beytullah'ta duaların kabûl edildiği mübarek mekanlardandır.

Kâbe-i Muazzama'nın doğu duvarına bitişik olan bu alan, Hazreti İbrahim (as)'in Beyt-i Şerif'in çamurunu hazırladığı çukurun yeridir.

1950 yılına kadar varlığını devam ettiren çukurluk , 1950 yılında yapılan tadilat ile Tavaf mermerleri değiştirilirken Suud hükümeti tarafından kapatıldı.

Burada Harcın harıldığı alanı belli eden yerin üst kısmında bulunan Kabe duvarında , Kâbe kâidesinde sarı damarlı, tırtıklı bir mermer parçası yer alır.

Haccac bin Yusuf Es-sakafî'nin 692 senesindeki Kâbe tamirinde koyduğu bu mermer taşın üzerinde birtakım Arapça yazılar bulunur. İnsanların çokça temas etmesi neticesinde aşınmış, okunması güç hale gelmiştir.

1994 yılında Ürdün Üniversitesi'nde yapılan dijital laboratuvar çalışmalarında, bu mermerin üzerinde Bakara Sûresi'nin 158. âyetinin (İnne's-safâ ve'l-mervete min şeâirilleh ...) yazılı olduğu tespit edilmiştir.

Burası ayrıca zamanın Mekke sorumlusu, Kureyşin lideri peygamber efendimiz (sav) Abdülmuttalib'in döşeğinin ve gölgeliğinin bulunduğu yerdir , alandır.

Zira gün içerisinde bu nokta hep Beytullah gölgesiyle şereflenir.

Peygamberimiz Efendimizin (s.a.v) dedesi olan bu zâtın, yaşadığı dönemde minderini sadece torunu Hz. Muhammed (sav) ile paylaştığı
siyer kitaplarında mevcuttur.

Kâbe kapısının 4 metre sağında bulunan bu yer, birçok insanın bilmediği, ziyaretinden mahrum kaldığı mübarek bir mevkidir.

Günümüzde Kabe imamları cemaate imamlık yaptıkları yer burasıdır , çukur alan yerde de işaretlenmiştir(alinti)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder