28 Mayıs 2020 Perşembe

Secde ayetleriyle iltica usûlü Bu husus, evliyâullah’ın, hakiki mü’minlerin öteden beri tatbik edegeldikleri bir usûldür. Eğer hayırlı bir maksadınız var da bunun olmasını arzu ediyorsanız, gece yarısı kalkar, abdestinizi alır, Kur'an-ı Kerim'deki 14 secde âyetinin tamamını başlarında Besmele ile birer kere okur ve hepsi için ayrı-ayrı secdeye gidersiniz. Secdede tesbihlerden yani üç kere "sübhâne Rabbiye'l-a'lâ" dedikten sonra, şu istiâze duasını okursunuz:


Secde ayetleriyle iltica usûlü
Bu husus, evliyâullah’ın, hakiki mü’minlerin öteden beri tatbik edegeldikleri bir usûldür. Eğer hayırlı bir maksadınız var da bunun olmasını arzu ediyorsanız, gece yarısı kalkar, abdestinizi alır, Kur'an-ı Kerim'deki 14 secde âyetinin tamamını başlarında Besmele ile birer kere okur ve hepsi için ayrı-ayrı secdeye gidersiniz. Secdede tesbihlerden yani üç kere "sübhâne Rabbiye'l-a'lâ" dedikten sonra, şu istiâze duasını okursunuz:
اَعُوذُ بِرِضَاكَ مِنْ سَخَتِكَ وَ اَعُوذُ بِمُعَافَاتِكَ مِنْ عُقُوبَتِكَ وَاَعُوذُ بِكَ مِنْكَ
Okunuşu: "Eûzü bi-rızaake min sehatike ve eûzü bi-muâfâtike min ukûbetike ve eûzü bike minke."
Sonra isteğinizi gözyaşı akıtarak kalbinizden geçirirsiniz… Ve "Allahü Ekber" diyerek secdeden kalkarsınız.
Allah Teala'nın velî kulları böyle iltica ve dua ederek nice isteklerine kavuşmuşlardır. Bizler de dünyanın şu gamlı ve kasvetli zamanlarında bu şekilde Allah'tan istekte bulunabiliriz, hatta bulunmamız iktiza eder
Mesela: Allah'a, Rasûlüne, Rasûlünün vârislerine, ebeveynine âsi olan çocuğu olanlar varsa, -ki bu devirde olmaması düşünülemez- onun da hidâyete gelmesini cân u gönülden istiyorsa, ona beddua yerine bu usûlle dua ve iltica etmesi gerekir. Bi-iznillah neticesini de görür.
***
Tilâvet secdesi ayetlerinin esrârı
"Secde-i tilâvet ayetleri on dört'tür. Kur'an-ı Kerim'in nûr ve füyûzâtının en mükemmel tecellî yerleri bu on dört secde yeridir. Nasıl ki ay'ın on dördünde Ay, Güneş'le karşı karşıya gelip tam bir zıya alırsa, insan-ı kâmil de bu secde yerlerinde nûr-i ilâhînin tecellisine mükemmel bir şekilde mazhar olur; füyûzât-ı ilâhiyeye nâiliyetle mertebe-i kemâle ulaşır." [Ebu'l-Faruk Süleyman Hilmi Tunahan (k.s.)]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder