9 Haziran 2020 Salı

AVAKADO YAPRAĞININ FAYDALARI OKUYUN. Sağlığımızın müthiş şifreleri Avakado yaprağı; yeşil yapraklı, 12-25 cm uzunluğunda olan, içinde. bol miktarda yağ yakıcı antioksidan enzim bulunan bir bitkidir. Bir çok hastalığın şifasında etkilidir. Avakado yaprağı demir deposudur. Damar tıkanıklığı ve kalp hastalarına iyi gelmektedir. Kolestrol ve tansiyonun düşmesine yardımcı olur. Zararlı toksinleri vücuttan atar. Hücre yenileyici ve yaşlandırma geciktiricidir. Kas gevşetici olarak da kullanılabilir. Cildin nemlenmesine ve canlı gözükmesine yardımcı olur. Kilo vermeye yardımcı olur. Kişi üzerinden depresyon ve uyuşukluğu kaldırır. Kabıza karşı etkili, bağışıklığı güçlendirir. 2 yaprağı ufak dilimleyin 1 litre kaynar suyla demleyin 1 saat sonra sabah akşam için 1 su bardağı 25 gün kadar


SÜLEYMAN HİLMİ EFENDİ’NİN İLMÎ KARİYERİ

Süleyman Hilmi Efendi’nin ilmî kariyerini Konya Selçuk Üniversitesi İlâhiyât Fakültesi Hocalarından Prof. Dr. Mehmet Aydın “MODERN TÜRKİYE’DE SİYASİ DÜŞÜNCE” Cild 6, Sayfa 314’de “İSLÂMCILIK” başlığı altındaki makâlesinde şöyle anlatır.
Süleyman Hilmi Tunahan, 1913-1919 yıllarında, Dârül’-Hilâfetil’ -Âliyye’den mezun oldu.
1919’da çağına göre bir lisanüstü kurumu sayılan Medresetü’l Mütehassisîn’i (Süleymaniye Medresesi) bitirdi ve kendisine bir dönemlerin Ordinaryüs Profesörlüğü, veya bizzat Padişah imzasını taşıması sebebiyle şimdiki “Devlet Sanatçısı” gibi bir taltif olan ve İstanbul Baş Müderrisliği anlamına gelen “Reûs-u Humâyun” pâyesi verildi.
Medreselerin kapatılması üzerine vâizliğe tayin adilmiş, zor dönemlerde Müslümanların evlatlarına Kur’ân ve Dînî ilimler öğretmenin yanında, 1959 tarihinde ebediyete intikâline kadar İstanbul’un selâtin camilerinde halka vaaz ederek irşad vazifesinde bulunmuştur.” diyor.
Gürüldüğü gibi, Süleyman Hilmi Efendi’nin ilmî kariyer bakımından, aynı zamanda Medreset’ül Kuzaat (yani eski Hukuk Fakültesi mezunu, Kâdı ünvânına da sâhip), müderrislikte dersiâmlığın en üst konumunda yani Ordinaryüs Profesör olan bir zât’tır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder