10 Haziran 2020 Çarşamba

BEL-BOYUN FITIK İÇİN REÇETE Malzemeler yarım kilo kuru incir yarım kilo kuru bamya bir su bardağı has zeytinyağı bir su bardağı kuru nane bamya ve incir ayrı ayrı tencerelerde az miktarda su koymak koşulu ile haşlanıp lapa kıvamına gelecek şekilde susuz kalması durumda üzerine sıcak su eklenecek bildiğimiz lapa çamur kıvamında olucak. Bu iki ayrı lapa halde olan bamya ve incir rondodan geçirilerek birbirine karıştırılacak sonrasında bir tavaya bir bardak zeytinyağı koyulup yağ ısınmadan birbirine karıştırılmış bamya ve incir lapası tavada zeytinyağı ile birlikte kavrulacak lapa karışım ve yağ iyice özdeşleşmiş hale gelince üzerine bir bardak kuru nane eklenecek ve lapa yağ karışımı ile iyice harmanlanacak. Hazırlanan bu karışım kuyruk sokumundan başlamak sureti ile bele sıvanacak mutfaklarda kullanılan strech film ile sıkı şekilde sarılacak hem yağın akmaması hemde sıcaklığın muhafazası açısından önemli. Hasta o gece sert düz bir zemin üzerinde yatıcak ve sağa sola dönmeyecek. Bu karışımın sıcaklığı muhtemel sorulacak ilk sorulardan biri karışımın sıcaklığı Karışım elimizden geldiği dayanabilinecek kadar sıcak olucak bu konudaki hassasiyet kişiden kişiye değişmekte.En az 8 ile 10 saat yerde dönmeden yatılacak en zor kısmıda sanırım bu yatma meselesi ama hergün çekilen ağrı karşısında sanırım 1 gece çok önemli olmuyor. Biz bu şekilde ameliyat denen bir çok hastamızın ameliyatsız iyileştiğini gördük. Ayrıca bunu paylaşmamın sebebi dışarıdan herhangi bir müdahale olmaması zarar verici bir unsur olmaması.Lütfen öncelikle bir doktor gözetiminde hareket edin kırıkçı çıkıkçı bel çekici fıtıkçılardan uzak durun. (Alıntı)

Fotoğraf açıklaması yok.
Yahya Incesoy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder