12 Kasım 2019 Salı

AKCİĞERDE BALGAM : BİTKİLERİN ŞİFASI-KANDİDA -KALP, DAMAR:

AKCİĞERDE BALGAM :
BİTKİLERİN ŞİFASI-KANDİDA -KALP, DAMAR:
Vücudumuz solunum yollarının ince ve hassas dokularını korumak için balgam üretir. Enfeksiyonlarla mücadele etmek için antikorlar ve bakteri öldürücü enzimler içerir. Ancak rahatsız edici derecede üretilen balgam, burun ve göğüs tıkanıklıkları gibi çeşitli rahatsızlıklara neden olabilmektedir.Balgam, rahatsız edici bir durum olasa da solunum sistemi için hayati öneme sahiptir.Mukus, ağız, burun, sinüsler, boğaz, akciğerler ve gastrointestinal sistem hatları için son derece faydalıdır. Ancak balgam, burun ve göğüs tıkanıklıklarına, diğer yandan da, şiddetli öksürüklere neden olabilmektedir.Soğuk algınlığı, grip ve sinüzit gibi solunum yolu enfeksiyonları, artan mukus üretiminin ve mukusun neden olduğu öksürüğünün yaygın nedenleridir. Alerjik reaksiyonlar, mukus üretiminin artabileceği başka bir nedendir.Balgamın diğer nedenleri şunlardır.
Boğaz enfeksiyonu,Bademcik iltihabı,Larenjit,Sigara,Hava kirliliği,Kimyasal maddeler,Gebelik,Anksiyete.
Hastalıkların ve rahatsızlıkların yanı sıra, aşırı balgam üretimine bazı gıdaların da sebep olduğu bilinmektedir. Bunlar:
Süt,Yoğurt,Tereyağı,Peynir,Dondurma,Soya ürünleri.
UYGULAMA :
Ebe gümeci: 1 dolu çay kaşığı bitki akşamdan su bardağına dökülür üzerine içme suyu doldurulur sabaha kadar bekletilir,sabah süzüldükten sonra ateşte ılık hale getirilir ve içilir ancak günde 2 bardak içilmesi gerektiğinden aynı işlem sabah yapılır akşam içilir.

Görüntünün olası içeriği: çiçek, bitki ve doğa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder