9 Kasım 2019 Cumartesi

HASAR GÖRMÜŞ ORGANLARINIZI ONARACAK ve SAĞLIĞINIZI KORUYACAK BASİT AMA ETKİL BİR FORMÜL..? * Bir bardak ılık su * Bir cay kaşik cörek otu * Bir yemek kaşik bal * Bir fincan elma sirkesi Bunların karışimini ister sabah ,ister akşam beş gün kullanın, on beş gün ara verin,tekrar yapın

🎗Mucize içecek " SÜTLÜ ZERDEÇAL "
Zerdeçal ve süt ile sağlık kaynağı bir içecek hazırlamanız mümkün.
İşte zerdeçallı süt tarifi!
Zerdeçal ve süt sağlığı korumak için içilen geleneksel Ayurveda içeceğidir.
Faydaları;
* Uyku uyumayı sağlar.
* Soğuk algınlığı.
* Boğaz ağrısı.
* Hazımsızlık.
* İshal.
* İltihaplı bağırsak sendromu.
* Crohn hastalığı.
* Adet krampları.
* Baş ağrısı.
* Artrit.
dahil olmak birçok hastalığı iyileştirmek için geceleri içilir.
Ayrıca;
* Meme, karaciğer, kolon ve prostat gibi kanserlerle savaşır.
* Depresyonu önler.
* Sindirim sağlığı rahatlatır.
* Karaciğer detoksu yaptırır.
* Kanı temizler.
* Kan dolaşımını artırır.
* Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
* Ağrıyı azaltır.
* Kalp-damar hastalıklarına karşı korur.
* Nörolojik
bozuklukları giderir.
Zerdeçal'ın güçlü antioksidan, anti-inflamatuar, analjezik ve antiseptik özellikleri vardır.
Zerdeçal, Ayurveda ve geleneksel Çin tıbbında kullanılır.
Zerdeçal sağlık yararları ona karabiber eklenerek geliştirilmiştir.
Araştırmalara göre;
🅾️Karabiber vücut kurkumini(zerdeçalın içindeki etken bileşim) iyi absorbe etmesine yardımcı olmaktadır.
🆘Ayrıca, tarçın ve kakule gibi diğer baharatlar ekleyerek tadını, süt ekleyerek zerdeçalın sağlığa faydalarını artırır.
🅾️Tarçın kötü kolesterolü azaltır ve dolaşımı iyileştirir, kan şekerinin kontrolüne yardımcı olur.
🅾️Kakule, sindirim arttırır, detoksa yardımcı olur, kötü nefes kokusunu yok eder.
🅾️Hindistan cevizi yağı da bağışıklık sistemini arttırır ve kolestrolü düşürür.
Nasıl yapılır?
Malzemeler;
- Süt - Zerdeçal
- Karabiber
- Tarçın
- Kakule
- Hindistancevizi yağı
- Bal
Yapılışı:
1. Bir tencereye bir bardak sütü dökün ve ısıyı açın.
2. Yarım çay kaşığı zerdeçal tozunu ekleyin
3. Bir çay kaşığı karabiber ekleyin
4. Küçük bir kabuk tarçın ekleyin.
5. Bir tutan kakule tohumunu ezin.
6. Yarım çay kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyin.
7. Bütün malzemeleri biraraya getirdikten sonra birkaç dakika pişirin.
8. Karışımı süzün
9. Tatlandırmak için bal ilave edin.
Yatmadan önce için tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder