Safran safranbolu, SAFRAN YAĞI ve 2 diğer ürüni etiketledi.
İTALYANLARİN GÖZÜNDEN SAFRAN
SORULAR VE CEVAPLAR
SORULAR VE CEVAPLAR
Safran , saflığından emin olmak için stigmada ve toz halinde satın alınmaz . Ancak: safran olarak geçen aspir sakızlarından sakının ! Daha az yoğun renkler (açık turuncu, genellikle beyaza boyanmış) ve sonra bulaşıklarda farkedilebilirler çünkü yalnızca renk ve tat vermezler (“kandırıldığınızı fark ettiğinizde ağzınızda kalan acı dışında!”!).
Safran stigmaları kendilerini (ne yazık ki) zehirli bir kuzenine ( Colchicum autumnale L.) çok benzeyen Crocus sativus L.'nin çiçeğinden ayırır ve birisi yürüyüşler sırasında iki bitkinin kafasını karıştırır: kendin için yem, safran vahşi doğada yoktur ve doğada bulunamaz, çünkü insan tarafından dikkatli seçimin bir sonucudur. Ancak onu balkondaki bir vazoda da büyütebilirsiniz (bkz. 10. soru).
Orada bitkileri iki tür , yıllık ( İtalya'da tipik ve çok yıllık seçildikleri ve temizlenir sonra üretken sezon sonunda soğanlarını kazma başka topraklarda onları tekrar dikecek ama yurtdışında) tipik yurtdışında : ampuller iki veya daha fazla yıl boyunca aynı toprakta kalırlar). Maliyetler açısından , ampullerin çıkarılması ve tekrar dikilmesi için kullanılan saatlerin , bu baharatı elde etmek için toplam çalışma saatlerinin% 70'i olduğu ve ayrıca Temmuz ve Ağustos güneşi altında gerçekleştiği için en yorucu oldukları düşünülmelidir .
Her çiçeğin 3 leke vardır: 1 gram safran elde etmek için , yaklaşık 150-200 çiçekten (elle) çıkarılması gerekir . Yıllık yetiştirme yöntemiyle 1 gram safran elde etmek için 1 saat ve el işçiliğinin yarısı gerekir, bu nedenle İtalyan safranının yüksek fiyatları vardır (normalde çok yıllı bir ürün olan Sardunya hariç).
Kar amacı gütmeyen İtalyan Zafferano birliğinin web sitesinde bulduğum bazı ilginç gerçekler : yaklaşık 178 ton safran yıllık dünya üretiminin % 90'ı İran'da üretilirken, % 10'u Hindistan, Yunanistan, Türkiye (Safranbolu), Fas, İspanya ve İtalya'da üretilir . İklimine bağlı olarak ülkemiz yaklaşık yarım milyon avro ihracat yaptığımız ve 23 milyon avro civarında ithalat yaptığımız bu baharatın 450 ila 600 kg'ını üretiyor. İran'dan sonra en büyük safran ihracatçısı İspanya.
Safran stigmaları kendilerini (ne yazık ki) zehirli bir kuzenine ( Colchicum autumnale L.) çok benzeyen Crocus sativus L.'nin çiçeğinden ayırır ve birisi yürüyüşler sırasında iki bitkinin kafasını karıştırır: kendin için yem, safran vahşi doğada yoktur ve doğada bulunamaz, çünkü insan tarafından dikkatli seçimin bir sonucudur. Ancak onu balkondaki bir vazoda da büyütebilirsiniz (bkz. 10. soru).
Orada bitkileri iki tür , yıllık ( İtalya'da tipik ve çok yıllık seçildikleri ve temizlenir sonra üretken sezon sonunda soğanlarını kazma başka topraklarda onları tekrar dikecek ama yurtdışında) tipik yurtdışında : ampuller iki veya daha fazla yıl boyunca aynı toprakta kalırlar). Maliyetler açısından , ampullerin çıkarılması ve tekrar dikilmesi için kullanılan saatlerin , bu baharatı elde etmek için toplam çalışma saatlerinin% 70'i olduğu ve ayrıca Temmuz ve Ağustos güneşi altında gerçekleştiği için en yorucu oldukları düşünülmelidir .
Her çiçeğin 3 leke vardır: 1 gram safran elde etmek için , yaklaşık 150-200 çiçekten (elle) çıkarılması gerekir . Yıllık yetiştirme yöntemiyle 1 gram safran elde etmek için 1 saat ve el işçiliğinin yarısı gerekir, bu nedenle İtalyan safranının yüksek fiyatları vardır (normalde çok yıllı bir ürün olan Sardunya hariç).
Kar amacı gütmeyen İtalyan Zafferano birliğinin web sitesinde bulduğum bazı ilginç gerçekler : yaklaşık 178 ton safran yıllık dünya üretiminin % 90'ı İran'da üretilirken, % 10'u Hindistan, Yunanistan, Türkiye (Safranbolu), Fas, İspanya ve İtalya'da üretilir . İklimine bağlı olarak ülkemiz yaklaşık yarım milyon avro ihracat yaptığımız ve 23 milyon avro civarında ithalat yaptığımız bu baharatın 450 ila 600 kg'ını üretiyor. İran'dan sonra en büyük safran ihracatçısı İspanya.
SORULARI
1 - Safranale, Crocina ve Picrococina: Bunlar nedir?
Matteo Caser: Bunlar safranda bulunan ana aktif maddelerdir ve hepsinin vücuda ilgisini çeken belirli özellikleri vardır.
1 - Safranale, Crocina ve Picrococina: Bunlar nedir?
Matteo Caser: Bunlar safranda bulunan ana aktif maddelerdir ve hepsinin vücuda ilgisini çeken belirli özellikleri vardır.
karotenoidin bahşeder güç Acılık , ürünün kurutma ve depolama sırasında, bu glukoz ve böler safranal 'ana sorumludur, aroma .
Crocina karoten ait olup sorumludur Krosetin gelmektedir renk . Bu bileşenler kırmızı damgalarda bulunur.
Ana faaliyetler arasında , krosetin kan oksijenlenmesini arttırır; crocin ağrılı dismenorada etkilidir ve arteriyoskleroz ve kardiyovasküler hastalıkların tedavisinde de etkili gibi görünmektedir. Safranal kronik bronşitte etkilidir ve bronşiyal alveoller üzerindeki anestezi etkisine bağlı öksürüğü azaltır.
2 - CROCUS SATİVUS'UN " (SAFRAN) YAPRAKLARI" YENİLEBİLİR Mİ?
Matteo Caser: evet, kesinlikle! Çiçeğin tepals (botanik olarak "çiğdem yaprakları" denir) çiçeğin fenolik bileşikler, flavonoidler ve antosiyaninler bakımından zengindir. Bu bileşikler, Crocus sativus çiçeklerinihem mutfak hem de farmasötik alanlarda özellikle fonksiyonel bir bileşenyapan çok yüksek bir antioksidan aktiviteyesahiptir.
Matteo Caser: evet, kesinlikle! Çiçeğin tepals (botanik olarak "çiğdem yaprakları" denir) çiçeğin fenolik bileşikler, flavonoidler ve antosiyaninler bakımından zengindir. Bu bileşikler, Crocus sativus çiçeklerinihem mutfak hem de farmasötik alanlarda özellikle fonksiyonel bir bileşenyapan çok yüksek bir antioksidan aktiviteyesahiptir.
3 - Yıllık ekim çok pahalıdır, hatta çok yıldan% 70 daha fazla el emeği (Girişin 3. maddesine bakınız). Öyleyse İtalyan üreticiler neden bu yöntemi tercih ediyorlar?
Crocus ve Smilace: bizler için kimyasal gübre kullanmaz , yıllık cavatura sen toprağı değiştirmek ve herhangi hastalıklardan ampulleri kontrol etmenizi sağlar. Aynı zamanda, bulbilleri ana ampulden ayırma ve ayrı ayrı gömmelerini, ampulün hiç çiçek yapmadığı bir ölçü olan 2 cm çapında bir çapı beklemelerini sağlar.
Crocus ve Smilace: bizler için kimyasal gübre kullanmaz , yıllık cavatura sen toprağı değiştirmek ve herhangi hastalıklardan ampulleri kontrol etmenizi sağlar. Aynı zamanda, bulbilleri ana ampulden ayırma ve ayrı ayrı gömmelerini, ampulün hiç çiçek yapmadığı bir ölçü olan 2 cm çapında bir çapı beklemelerini sağlar.
4 - SAFRAN NASIL KORUNUR?
Cesare Battisti: Kapalı bir kavanozda, ışıktan ve ısı kaynaklarından uzak, serin bir yerde.
Cesare Battisti: Kapalı bir kavanozda, ışıktan ve ısı kaynaklarından uzak, serin bir yerde.
5 - TÜM AROMASINI ve RENGİNİ STİGMA LARDAN NASIL AYIKLARSINIZ?
Kullanmadan önce küçük bir seramik harç içinde ezilmeleri gerektiği doğru mu?
Cesare Battisti: bu, aksi takdirde bir yöntemdir, bu bekletin suyu sıcak ama gereken kaynar olmayan ya da konabilir çanak içine direkt olarak .
Kullanmadan önce küçük bir seramik harç içinde ezilmeleri gerektiği doğru mu?
Cesare Battisti: bu, aksi takdirde bir yöntemdir, bu bekletin suyu sıcak ama gereken kaynar olmayan ya da konabilir çanak içine direkt olarak .
Çiğdem ve Smilace: Kuşkusuz stigmaların ezilmesi aroma ve renk transferini hızlandırır. Ama estetikte çok kaybediyorsun. Sıvı POCO içinde oda sıcaklığında bile en az iki saat süreyle (gerçekten de 24 saate kadar sorun yok) infüzyon yapılmasınıöneririmve her zaman pişirme sonunda ekleyin : safran termolabil!
6- NASIL İNANILMAZ bir MİLANESE RİSOTTO yaparsınız?
Cesare Battisti: Açıkça her zaman temel olan hammaddeden başlıyoruz. Böylece nişastada diğer risottolardan daha zengin olan otantik bir Carnaroli, pişirmeyi daha iyi tutar ve belli bir kremlik verir, iyi bir safran (bunu hem toz hem de damgasında kullanırım),doğal olarak aktarantaze bir kalite tereyağıdır. krema sırasındaki karakteristik özelliği, tatlı ve simli tonlardan kaçınmak ve bizim örneğimizde tipik bir lodigiano olan geleneksel bir peynirdir.
Cesare Battisti: Açıkça her zaman temel olan hammaddeden başlıyoruz. Böylece nişastada diğer risottolardan daha zengin olan otantik bir Carnaroli, pişirmeyi daha iyi tutar ve belli bir kremlik verir, iyi bir safran (bunu hem toz hem de damgasında kullanırım),doğal olarak aktarantaze bir kalite tereyağıdır. krema sırasındaki karakteristik özelliği, tatlı ve simli tonlardan kaçınmak ve bizim örneğimizde tipik bir lodigiano olan geleneksel bir peynirdir.
7 - HANGİ MALZEMELER SAFRANLA BİRLEŞTİRİLİR?
Cesare Battisti: Kendisini çok geniş bir kullanıma, açıkça risottoda, makarnada, aynı zamanda kokteyllerde, çikolatalı tatlılarda, bitki çayları için (doğası gereği öforik, bir zamanlar anti-depresan olarak kullanıldı) veren çok yönlü bir baharattır.
Cesare Battisti: Kendisini çok geniş bir kullanıma, açıkça risottoda, makarnada, aynı zamanda kokteyllerde, çikolatalı tatlılarda, bitki çayları için (doğası gereği öforik, bir zamanlar anti-depresan olarak kullanıldı) veren çok yönlü bir baharattır.
8 - BALKONDA SAKSIDA YETİŞTİREBİLİRMİYİZ?
Çiğdem ve Smilace: kesinlikle. Ampuller Ağustos ayına kadar, birbirinden 10 cm ve 5 cm derinlikte, potasyum bakımından zengin gevşek topraklarda gömülür ve suyun durgunluğunu önlemek için dikkatli bir şekilde sulanır. Crocus sativus sert veya yüksek sıcaklıklardan korkmaz (-10 ° C ile + 40 ° C arasındaki salınımlara dayanır). Hasat Ekim ortalarında başlar ve yaklaşık bir ay sürer
Çiğdem ve Smilace: kesinlikle. Ampuller Ağustos ayına kadar, birbirinden 10 cm ve 5 cm derinlikte, potasyum bakımından zengin gevşek topraklarda gömülür ve suyun durgunluğunu önlemek için dikkatli bir şekilde sulanır. Crocus sativus sert veya yüksek sıcaklıklardan korkmaz (-10 ° C ile + 40 ° C arasındaki salınımlara dayanır). Hasat Ekim ortalarında başlar ve yaklaşık bir ay sürer
9 - AMPUL SEÇMEK VE SATIN ALMAK İÇİN BİR İPUCU ?
Çiğdem ve Smilace: Doğrudan deneyimden, sadece görünüş olarak sağlıklı olan Hollandalı ampullerden uzak durmanızı ve İtalyan üreticilerden satın almanızı öneriyoruz. Sardunya ya da Abruzzo'da sertifikalı organik ve iyi kalibrelere sahipler, çiçeğe daha önce belirtildiği gibi çapı en az 2,5 cm olmalıdır.
Çiğdem ve Smilace: Doğrudan deneyimden, sadece görünüş olarak sağlıklı olan Hollandalı ampullerden uzak durmanızı ve İtalyan üreticilerden satın almanızı öneriyoruz. Sardunya ya da Abruzzo'da sertifikalı organik ve iyi kalibrelere sahipler, çiçeğe daha önce belirtildiği gibi çapı en az 2,5 cm olmalıdır.
10 - HER Çiğdem den KAÇ TANE ÇİÇEK filizlenir ?
Başka bir deyişle: Safranımla birlikte 4 kişiye bir risotto hazırlama memnuniyetini elde etmek için kaç bitki yetiştirmeliyim?
Çiğdem ve Smilace: 4 kişilik bir risotto için, ortalama olarak 30 pistile veya 10 çiçeğe karşılık gelen en az 0.10 gram safran alır. Ampuller, büyüklüklerine göre her biri 1 ila 6 çiçek açar. Böylece, emin dinlenmek için daha iyi bitki
Başka bir deyişle: Safranımla birlikte 4 kişiye bir risotto hazırlama memnuniyetini elde etmek için kaç bitki yetiştirmeliyim?
Çiğdem ve Smilace: 4 kişilik bir risotto için, ortalama olarak 30 pistile veya 10 çiçeğe karşılık gelen en az 0.10 gram safran alır. Ampuller, büyüklüklerine göre her biri 1 ila 6 çiçek açar. Böylece, emin dinlenmek için daha iyi bitki
11 - Çiçekleri topladıktan ve stigmaları çıkardıktan sonra onları taze kullanabilir miyim?
Onları kaç saat ve hangi sıcaklıkta kurutmak isterim?
Çiğdem ve Smilace: Taze stigmaların tadı çok az. Optimum kurutma, ağırlığı% 95 oranında azaltır ve ürünü kalıbın başlangıcından itibaren garanti eder. Stigmaların ortalama 40-45 ° C'de 30 dakika kurutulması gerekir, ancak bu süre mevcut nem oranına bağlıdır (örneğin yağmurda toplanan çiçekler).
Onları kaç saat ve hangi sıcaklıkta kurutmak isterim?
Çiğdem ve Smilace: Taze stigmaların tadı çok az. Optimum kurutma, ağırlığı% 95 oranında azaltır ve ürünü kalıbın başlangıcından itibaren garanti eder. Stigmaların ortalama 40-45 ° C'de 30 dakika kurutulması gerekir, ancak bu süre mevcut nem oranına bağlıdır (örneğin yağmurda toplanan çiçekler).
12 - SAFRAN hangi BESİNLERDE VE ÖZELLİKLERE SAHİPTİR?
Matthew Caser: safran erdemleri ilk çağlardan beri bilinmektedir, aynı zamanda Mısır biliniyordu (Erbers Papirüs M.Ö. 1600 elde edilmiş) ve Giritlilerden (Kandiye Müzesi M.Ö. 1400), Hipokrat gut ve romatizma için öngörülen ve bir oldu vebaya karşı ilaçların hazırlanmasında en çok kullanılan bileşenlerden biri.
Matthew Caser: safran erdemleri ilk çağlardan beri bilinmektedir, aynı zamanda Mısır biliniyordu (Erbers Papirüs M.Ö. 1600 elde edilmiş) ve Giritlilerden (Kandiye Müzesi M.Ö. 1400), Hipokrat gut ve romatizma için öngörülen ve bir oldu vebaya karşı ilaçların hazırlanmasında en çok kullanılan bileşenlerden biri.
baharat içerir eden vücut için yararlı tüm unsurları: beta karoteni (provitamin A), vitamin B1 ve B2, ve daha sonra antosiyanin, flavonoidler, amino asitler, protein, nişasta ve mineraller.
Farmakoloji safranın bazı özelliklerini tanır : sakinleştirici, balgam söktürücü, eupeptik (iştahı arttırır ve sindirimi kolaylaştırır) ve hafif bir analjeziktir. Son zamanlarda, antitümör özellikleri de buna atfedilmiştir.
Renklendirme özelliği ile de ilgi çekicidir . Geçmişte, çiçek tepals de kumaş , peçe, bandaj, gözlük ve seramik için doğal bir boya üretmek için kullanılmıştır . Kumaşlara gelince, safrandan elde edilen boya, dokulara bağlanmak için kimyasal bir madde gerektirmez çünkü doğal bir lekedir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder