• Karpuz, acur ve hıyardan daha hızlı olarak mideden aşağı iner.
• Midede karşılaştığı herhangi bir karışıma hızlıca dönüşür.
• Karpuz yiyen kimse hararetli ise ona gerçekten faydalıdır. Eğer soğuk almış bir kimse ise karpuzun zararını zencefil ve benzeri bir şeyle giderir.
• Karpuzun hem hem yeşili hem de sarısı, temizleyicidir, idrar söktürücüdür ve hazmı kolaydır.
• Sarısıyla/kavunla, özellikle de tohumlarıyla yüzü ovmak, yüzdeki lekeleri giderir.
• Böbrek ve mesane taşlarını düşürür.
• Sarısının/kavun kabuğu et ile birlikte pişirildiği zaman etin kıvamında pişmesini sağlar.
• Karpuzun aç karnına yenmesi, hemen ardından yemek yemesi gerekir. Eğer böyle yapmazsa midesi bulanır, bazen de kusar. Mideyi bozarsa onu bedenden çıkarmak gerekir. Çünkü kötü ve zehirli bir hal alır.
Karpuzun Etkin Maddeleri
• Karpuzun ağırlığının %93’ünün sudur; soğutucu etkisi buna bağlıdır.
• İdrar söktürücü etkisi ise kükürt, fosfor, klor ve potasyum ihtiva etmesine bağlıdır.
• Tohumları da protein bakımından zengin oldukları için yüksek besin değerine sahiptir.
• Karpuzda şeker ve madeni tuzlar bulunur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder