19 Kasım 2019 Salı

KURU ÜZÜMÜN SAĞLIĞA YARARLARI

• Kuru üzüm mideyi, ciğeri ve dalağı kuvvetlendirir.

• Boğaz, göğüs, akciğer, böbrek ve mesane ağrılarına faydalıdır.

• En doğrusu kuru üzümü çekirdeksiz yemektir. O, vücuda sağlıklı besin sağlar.

• Kum hurmanın yaptığı gibi tıkanıklık yapmaz.

• Çekirdeğiyle birlikte yenildiği zaman mide, ciğer ve dalak için daha faydalıdır.

• Kuru üzümün eti, sallanan tırnağa sarıldığı zaman kopması daha hızlı olur.

• Tatlı ve çekirdeği çıkarılmış kuru üzüm, salgılı ve balgamlı olanlara faydalı olur.

• Kuru üzüm halk tıbbında daha çok zihin ve hafızayı kuvvetlendirici olarak tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder