24 Nisan 2020 Cuma

EZAN İLE DEĞİL İMSAK İLE YEME İÇMEYİ TERKEDİN Diyanetin 31 Aralık 1982 yılındaki takviminde sabah namazındaki 20 dakikalık ve akşam namazındaki 9 dakikalık temkin vakitleri değiştirilmiş.


Bir gecede bu kadar fark nasıl silinmiş. Veya arttırılmış.
İşaretli kısımda 31 Aralık 1982 de Ankarada Sabah namazı 06:18 de görünüyorken 1 Ocak 1983 de yine Ankara sabah namazı 06:38 görünüyor. 20 dakika artmış.
Ve aynı şekilde 31 Aralık 1982 de akşam namazı 19:14 görünüyorken 1 Ocak 1983 de Yine akşam namazı 19:05 de görünüyor. 9 dakika eksilmiş.
Bunun bir açıklaması var. Takvimlerdeki vaktin girdiğinden emin olmak için tedbir amaçlı kullanılan Temkin vakitleri kaldırılmıştır.
Bu işlemi yapan tabi ki Fetö hareketi. Hani peygamber efendimizin de doğum tarihini nisanın ilk haftasına sabitleyip kutlu doğum haftası etkinlikleri yaptırıyorlardıya. Diyanet bunu iptal edip. Hicri aya göre efendimizin doğum tarihine göre ayarlamıştı. Bu çok güzel bir karar olmuştu. Ama temkin ile alakalı bir düzenleme yapılmadı.
Ve 1983 ten beri de diyanet, takvimlerini temkin vakitleri olmaksızın basmaya devam ediyor...
Peki niye bunu şimdi söyledik.
Çünkü oruçlarimiz tehlikede. Normalde imsak vaktinde yeme içmeyi terk etmemiz gerkirken. Ezan vaktine kadar devam ediyoruz. Ve diyanet temkin vaktini kaldırınca ikaz ezanları imsak vaktinden sonra okunmuş oluyor.
Hâlbuki imsak vaktinde ezan ile insanlar ikaz edilip yeme içme terk ettilicek. 20 dakika sonra da namaz kılmaları söylenecekti.
Ama şimdi ezanı imsaka çekse millet namaz kılsa vakit girmediği için namaz olmayacak. Ezanı namazın girişine çekse bu sefer de insanlar orucun başlangıç saatini geçip oruçlarını farkında olmadan yemiş olacak. Aşağısi sakal yukarısı bıyık. Temkin olmadan ya orucumuz ya da namazımız zayi oluyor malesef.
Hulâsa temkin olmadığı zaman orucun başlangıcı olan imsak vaktini geçip 20 dakika daha yiyip içiyoruz. Halbuki imsak vaktinin girmesi ile oruç başlamış oluyor. İnsanların oruçları ziyan oluyor.
Diyanet bu konuda bir düzenleme yapmamaya kararlı gibi görünüyor.
Bu temkin vaktine en hassas şekilde dikkat eden takvim FAZİLET TAKVİMİ dir. Hem evlere dağıtılan takvimlerde hem de Mobil ve Web uygulamalarında temkin vaktini uyguluyor. Üstelik sadece Ramazan da değil diğer günlerde de temkin vaktini uyguluyor.
Bizden ikaz etmesi. Ezandan 20 dakika önce yeme içme yi terk edip. Akşam bir iki dakika ezandan sonra bekleyerek bu tehlikeden korunmakta size kalmış. Bir kaç dakika ile oruclarinizi ziyan etmek de size kalmış.
Bu linkten uygulamayı indirebilirsiniz. Bir yıllık 7 TL ücreti mukabilinde bir hesapla bir kaç cihazda aktif ediliyor.
👇👇👇👇👇👇👇👇

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder