7 Nisan 2020 Salı

İSTİĞFAR DUASI ARAPÇA OKUNUŞU (Tevbe) 3 defa okunur “Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe’l-azm el-Kerim , ellez lâ ilâhe illâ hüve’l-hayyü’l-kayyum ve etbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihi,lâ yemlikü li-nefsihi mevten velâ hayâten velâ nüşüra Ve es-elüt’tevbete ve’l-mağfirete ve’l-hidâyete lenâ,innehu, hüve’t-tevvâbü’r-rahiim.

İSTİĞFAR DUASI ARAPÇA OKUNUŞU (Tevbe) 3 defa okunur
“Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe’l-azm el-Kerim , ellez lâ ilâhe illâ hüve’l-hayyü’l-kayyum ve etbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihi,lâ yemlikü li-nefsihi mevten velâ hayâten velâ nüşüra Ve es-elüt’tevbete ve’l-mağfirete ve’l-hidâyete lenâ,innehu, hüve’t-tevvâbü’r-rahiim.
İSTİĞFARIN TÜRKÇE YAPILIŞI
“Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma karşı tövbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tövbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm-ü cezm-ü kast ettim. Sen bu tövbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, Yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli dem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur’ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm’dır.”
İSTİĞFAR DUASININ ARDINDAN AMENTÜ DUASI OKUNUR
“Amentü billâhi ve melâiketih ve kütübih ve Rusulihi ve’l-yevmi’l-âhiri ve bi’l-kaderi, hayrih ve şerrih minellâhi teâlâ ve’l-bâsü bade’l-mevt. Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdüh ve Reslüh.”
Tevbe duası ile ilgili Hadis-i şerifte buyuruldu ki: Tevbe, günahtan sonra o günahı bir daha yapmamaktır. (İ.Ahmed)
Tevbeyi geciktirmek de büyük günahtır. Bunun için de, ayrıca tevbe etmek gerekir. (Allahü teâlâ, tevbe edenleri sever.) (Bekara 222)
İstigfarın fazileti çok fazladır. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki: İstiğfar okuyunuz! İmdadınıza yetişirim. (Hud 52)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder