23 Eylül 2019 Pazartesi

Karaciğerimiz siroza yakınsa tüm bitkiler ve gıdalar alerji veriyor dikkat edelim lütfen doktorumuza danışalım m.ulaş

Baharat halinde çoğu mutfakta bilinen ve her geçen gün kullanımı daha da yaygınlaşan zerdeçal, Demir, Potasyum, B6 ve C vitamini, Manganez ve diğer değerli vitaminler bakımından oldukça zengindir.
Zerdeçal curcimin maddesi ile iltihabı ve kanseri önleyici etki göstermektedir. Karabiber içerisinde bulunan piperidin etken maddesi zerdeçalın emilimini 20-30 kat arttırır. Bu nedenle Zerdeçal’ın Karabiber ile birlikte kullanılması tavsiye edilmektedir.
Zerdeçalın Faydaları:
 Bağışıklık sistemini güçlendirir.
 Soğuk algınlığını ve gribe iyi gelir.
 Öksürüğü keser.
 Yara ve iltihapları iyileştirir.
 Ağrı ve acıyı azaltır.
 Gaz ve şişkinlik problemlerini giderir.
 Tok tutma özelliği sayesinde diyetlerde kullanılır.
 Kolesterol seviyesini dengeler.
 Kanser hücrelerinin oluşmasını engeller.
 Bilişsel sağlığı korur.
 Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
Görüntünün olası içeriği: yazı ve yiyecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder