Baharat halinde çoğu mutfakta bilinen ve her geçen gün kullanımı daha da yaygınlaşan zerdeçal, Demir, Potasyum, B6 ve C vitamini, Manganez ve diğer değerli vitaminler bakımından oldukça zengindir.
Zerdeçal curcimin maddesi ile iltihabı ve kanseri önleyici etki göstermektedir. Karabiber içerisinde bulunan piperidin etken maddesi zerdeçalın emilimini 20-30 kat arttırır. Bu nedenle Zerdeçal’ın Karabiber ile birlikte kullanılması tavsiye edilmektedir.
Zerdeçalın Faydaları:
♦ Bağışıklık sistemini güçlendirir.
♦ Soğuk algınlığını ve gribe iyi gelir.
♦ Öksürüğü keser.
♦ Yara ve iltihapları iyileştirir.
♦ Ağrı ve acıyı azaltır.
♦ Gaz ve şişkinlik problemlerini giderir.
♦ Tok tutma özelliği sayesinde diyetlerde kullanılır.
♦ Kolesterol seviyesini dengeler.
♦ Kanser hücrelerinin oluşmasını engeller.
♦ Bilişsel sağlığı korur.
♦ Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
♦ Bağışıklık sistemini güçlendirir.
♦ Soğuk algınlığını ve gribe iyi gelir.
♦ Öksürüğü keser.
♦ Yara ve iltihapları iyileştirir.
♦ Ağrı ve acıyı azaltır.
♦ Gaz ve şişkinlik problemlerini giderir.
♦ Tok tutma özelliği sayesinde diyetlerde kullanılır.
♦ Kolesterol seviyesini dengeler.
♦ Kanser hücrelerinin oluşmasını engeller.
♦ Bilişsel sağlığı korur.
♦ Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder