21 Eylül 2019 Cumartesi

Zencefil,limon,bal Kış iksiri diyoruz kendilerine. Okullar açıldıysa,havalar birazcık serinlediyse çayımızın vakti gelmiş demektir. Taze zencefilin kabuklarını soyalım.İnce ince doğrayalım. Limonların kabuklarını iyice yıkayalım, kabukları ile birlikte onuda ince ince doğrayalım Kavanoza limonu,zencefili koyup üzerini geçinceye kadar bal ilave edelim. Gripsavar iksirimiz hazır. (Kabuk tarçın.,tane karabiber de ilave edebilirsiniz. Tercihe kalmış) Bir fincan ılık suyun içerisine 1 tatlı kaşığı bu karışımdan koyup afiyetle içebilirsiniz.

Katkısızyasam
19 saat
 soyalım.İnce ince doğrayalım.
Limonların kabuklarını iyice yıkayalım, kabukları ile birlikte onuda ince ince doğrayalım
Kavanoza limonu,zencefili koyup üzerini geçinceye kadar bal ilave edelim.
Gripsavar iksirimiz hazır.
(Kabuk tarçın.,tane karabiber de ilave edebilirsiniz. Tercihe kalmış)
Bir fincan ılık suyun içerisine 1 tatlı kaşığı bu karışımdan koyup afiyetle içebilirsiniz.
#doğal #tazezencefil #misketlimon #limon #bal #kışiçeceği #kışiksiri #katkısızyaşam

Görüntünün olası içeriği: yazı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder