23 Kasım 2019 Cumartesi

SÖĞÜT YAPRAĞININ MÜTHİŞ FAYDALARI

SÖĞÜT YAPRAĞININ MÜTHİŞ FAYDALARI
Söğüt Yaprağı, Söğüt ağacına yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde yaklaşık 250 - 260 değişik türü bulunmaktadır. Ekseri kışın yapraklarını döken söğüt ağacı Nisan Mayıs aylarında çiçeklerini açmaktadır. Söğüt yaprağının baş ağrısı ve bölgesel ağrılara karşı ağrı kesici özellikler taşımaktadır. Söğüt yaprağı uygun miktarlarda kullanıldığı taktirde uykusuzluk, sinir bozukluğu, stres ve sinir bozukluğu durumlarında tedavi amaçlı kullanılmaktadır.
Yapılan araştırmalar neticesinde uzman hekimler tarafından sarılık ve egzama gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Söğüt yaprağı içerisinde madeni tuzlar, tanneler ve salisilik asit bulunmaktadır. salisilik asit vücut ve cilt sağlığı açısından oldukça faydalı ve etkili bir maddedir.
Söğüt Yaprağının İnsan Sağlığına Faydası
Söğüt yaprağı bir tencere içerine konularak su ile kaynatılır ardından bal ilave edilip tatlandırılır. Bu şekilde hazırlanan karışım tüketildiği zaman baş veya vücut da bulunan ağrının azaldığı gözlemlenmiştir. Kulak çınlaması ve kulak ağrısı yaşayanların söğüt yaprağı suyunun bir kaç damla kulağa damlatıldığı taktirde ağrı kesici özellik gösterdiği bilinmektedir.
Söğüt yaprağı uykusuzluk problemi çekenlerde uykusuzluk giderici olarak kullanılmaktadır. Oğul otu ile birlikte iyice kaynatılan söğüt yaprağı bir çay hazırlanır. uyumadan bir iki saat önce 1 su bardağı kadar içildiğinde vücudun esnekleşerek rahatlama hissinin oluştu ve yatakta uykuya geçmeye sağlandığı gözlemlenmiştir.
bu karışım biraz acı olduğundan dolayı özellikle çocuklar da tüketilemediğinden dolayı bal ile tüketilmesi de önerilmektedir. aynı şekilde sinir hastalığı yaşayan kişilerde söğüt yaprağı kaynatılarak bir tutam nane ve bal ile karıştırıldıktan sonra tüketilmesi sinirlerin gevşemesini sağlayacaktır.
Söğüt Yaprağının Hastalıklar Üzerindeki Etkisi
Ayakta uzun süre çalışan kişilerde iş stresi ve yoğunluğundan kaynaklı ayak ve topuk ağrısı şikayetlerinin giderilmesi için su içerisine konulan bir tutam söğüt yaprağı bir müddet bekletildikten sonra ayaklar suyun içine konularak beklenildiği taktirde yorgunluk etkisinin kısa süre sonra gittiği gözlemlenmiştir. Özellikle topuk giyinen bayanlarda ayakta oluşan ağrıların giderilmesi için muazzam bir etki göstermektedir. Vücutta oluşacak yaralanmalarda ve izlere karşı söğüt yaprağı kaynatıldıktan sonra lapası yaranın üzerine sürülerek bir sargı beziyle sarıldığı taktirde yaranın kısa süre sonra kapandığı gözlemlenmiştir. Söğüt yaprağı sarılık hastalığı görülen kişilerce de tüketilmektedir. bu yaprağın sara hastalarına faydaları ise söğüt yaprağının kaynatılması ile balla tatlandırılmasından sonra hazırlanan şurup düzenli olarak ve soğuk bir şekilde tüketildiğinde faydalı olduğu gözlemlenmiştir.
Söğüt Yaprağının Bitkisel Tedavisi
Söğüt yaprağı ile demlenen çayın romatizmal hastalıklara, kandaki şekeri düzeltmeye ve düşürmeye, vücudu kuvvetlenmesini sağladığı ve ateş düşürmeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Yemek yeme konusunda iştahsızlık problemi çeken kişiler söğüt yaprağı düzenli olarak tüketildiğinde ciddi anlamda iştah açıcı etkisi olduğu bildirilmiştir. söğüt kabuğu bayanlarda kaynaklık tüketildiğinde adet ağrılarını azaltıcı etkisi olduğu uzmanlarca gözlemlenmiştir.alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder